Erdoğan: İşgal derseniz, kapıları açarız

Erdoğan: İşgal derseniz, kapıları açarız

Tayyip Erdoğan, "Avrupa bizim şu anki operasyonumuzu işgal harekatı olarak nitelendirmeye çalışırsa işimiz kolay: Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi göndeririz" dedi.

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

CHP'ye ve İYİ Parti'ye teşekkür etti

Operasyona destek veren CHP, İYİ Parti ve MHP'ye teşekkür eden Erdoğan, tepki gösteren ülkeleri ise eleştirdi. “Bazı ülkelerin adını zikredeceğim: Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? On binlerce insan Yemen’de ölmedi mi? Ey Suudi Arabistan, siz önce bunun hesabını verin. Kalkıp da bizim Suriye’de terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede bize karşı konuşamazsınız" dedi.

"Mısır sen katilsin"

Hele Mısır'ın hiç konuşamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş bir Mursi’yi mahkemede öldürdün. Ailesinin cenazesini defnetmesine izin vermedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi toplantı yapmış, bu operasyonu kınamış. Kınasan ne yazar?" ifadelerini kullandı.

"Ey Avrupa Birliği, kendinize gelin"

Avrupa Birliği'nin operasyonu işgal olarak nitelemesi durumunda, 3,6 milyon mülteciyi kapıları açıp göndereceklerini ileri süren Erdoğan, “Ey Avrupa Birliği, kendinize gelin. Bak yine söylüyorum: Bizim şu anki operasyonumuzu işgal harekatı olarak nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay: Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi size göndeririz. Şimdi kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. Neymiş, ikinci taksit olan 3 milyar avroyu göndermeyecekmişsiniz. Biz zaten sizden bir şey alarak yürümedik. 40 milyar doları harcadık. Gerekirse bir 40 milyar daha harcarız ve yolumuza devam ederiz. Ama kapıları da açarız. Siz bize karşı hiçbir zaman samimi olmadınız, 1963’ten beri oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Hayatınız yalan üzerine bina edilmiş. İstediğiniz kadar saldırın" dedi.

HABERE YORUM KAT