Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz

Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz'' dedi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023 Gençlik Şurası'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"F-16 olur oraya doğru gideriz''

''Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizler de Gabar'da Tendürek'te Cudi'de Bestler-Dereler'de Kandil'de F-16 olur oraya doğru gideriz.

''Bir gece ansızın vurabiliriz''

Nerede bize yönelik taciz varsa evet bir gece ansızın vurabiliriz. 'Acaba birileri izin verir mi?' Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanların, bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız, aksi takdirde kusura bakmasınlar."

"600 yıllık kitaplarımıza Fransız kalırsanız Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine sahip çıkmak kaydıyla diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını önemsiyorum. Bunun yanında Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu sergileyebilmeleri çok zordur." diye konuştu.

"2023 kutlama etkinliklerine sahip çıkmanızı istiyorum"

Erdoğan, "Türkiye olarak 2023'ü hem hedeflerimiz itibarıyla hem de tarihe kalıcı bir iz bırakmak için çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'nun koordinasyonunda 2023 kutlamaları için ciddi bir hazırlık yürütüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamaların, nereden geldiğimizin, nerede bulunduğumuzun ve nereye gittiğimizin derli toplu bir muhasebesine de imkan vereceğine inanıyorum. Sizlerin 2023 kutlama etkinliklerine sahip çıkmanızı istiyorum." dedi.

 

HABERE YORUM KAT