Erdoğan: Benim gönlüm idamdan yanadır

Erdoğan: Benim gönlüm idamdan yanadır

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum, benim gönlüm idamdan yanadır. Katilin cezasının idam olması gerek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Emine Bulut'un eski eşi tarafından öldürülmesiyle gündeme gelen kadın cinayetleri konusunda konuştu ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için idam cezasının geri getirilmesini istediğini söyledi.

Rusya ziyareti sonrası Türkiye'ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda "Açık ve net söylüyorum, benim gönlüm idamdan yanadır" dedi ve konunun öncelikle Meclis'in inisiyatifinde olduğunu ifade etti.

"Katilin cezasının idam olması gerek"

Erdoğan, Emine Bulut'u öldüren eski eşi için ise "Vicdanımın sesine inanıyorum. Katilin cezasının idam olması gerek" diye konuştu.

Erdoğan, “Değerli kardeşlerim idam kararını ben Cumhurbaşkanı olarak tek başına verme yetkim yok. Bu parlamentodan gelecek, parlamentodan geldiği zaman benim onaylama yetkim var. Parlamentodan çıkıp geldiğinde ben onaylayacağımı daha önce size söyledim zaten. Hele hele son Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay yenilir yutulur bir olay değildir. Bu ciddi bir vahşettir. Bu alçaklıktır. Bu adiliktir. Buna ne derseniz deyin az kalır. Onun içinde ben babasıyla da görüştüm. Ve tabi ki bunu vicdanımızın da kabul etmesi mümkün değil. Hukukunda bunu kabul etmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

Geçen hafta Emine Bulut'un Kırıkkale'de öldürülmesinin ardından eski eşi tutuklanmış ve açılan davaya Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da müdahil olmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT