Enis Berberoğlu tahliye edildi

Enis Berberoğlu tahliye edildi

Yargıtay, cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi.

İSTANBUL - Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul İstinaf Mahkemesi'nin verdiği 5 yıl 10 aylık hapis cezasını onadı. Daire, onama kararı ile birlikte Berberoğlu'nun tahliyesine karar verdi.  Berberoğlu, saat 19.15 sıralarında cezaevinden çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

MİT TIR'ları davasından tutuklu yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tahliye edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul İstinaf Mahkemesi'nin, “Devletin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdiği Enis Berberoğlu'nun cezasını onadı. Daire, kararla birlikte Berberoğlu'nun tahliyesine hükmetti. 

4bb81048e03689b13d5a9070a130a934.jpg

Hakkında tahliye kararı verilen Enis Berberoğlu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nden çıktı.

Saat 19.15 sıralarında cezaevinden çıkan Berberoğlu kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı. Berberoğlu, "Bir CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi'ne girdim, yine bir milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Yaşadığımız 16 aylık süreç, Türkiye'nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün, birkaç gün aileme, partime bir danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı bir anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, eski meslektaşlarım. Medyanın Maltepe Cezaevi'nde beni hiç yalnız bırakmadığının farkındayım. 16 aydır tecritte yaşıyorum. Dolayısıyla az konuştum, siz de alışın." dedi. 

CEZAEVİ ÇIKIŞI PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Saat 19.15 sıralarında cezaevinden çıkan Berberoğlu, yakındaki bir çay bahçesine giderek partililerle bir araya geldi. Berberoğlu burada partililerle çay içti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Enis Berberoğlu, durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ileterek yayınlattığı gerekçesi ile, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 Haziran 2017 tarihinde 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Berberoğlu karar ile birlikte tutuklanmıştı. 

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi. Davaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 13 Şubat 2018 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını kaldırarak yeni hüküm kurdu. 2. Ceza Dairesi, Berberoğlu'nu 5 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırdı. 

Berberoğlu'nun avukatları bu cezayı Yargıtay'a taşımışlardı. 

HABERE YORUM KAT