Enerji Bakanı açıkladı... Türk vatandaşları benzini Almanya'dan ucuza kullanıyormuş!

Enerji Bakanı açıkladı... Türk vatandaşları benzini Almanya'dan ucuza kullanıyormuş!

Avrupa’daki benzin fiyatlarıyla Türkiye bir kez daha satın alma gücü göz ardı edilerek karşılaştırıldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez tuhaf karşılaştırması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Avrupa’ya göre benzini daha ucuz kullandığını söyledi. Son dönemde tartışmalara neden olan akaryakıt ve elektrik zamlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Dönmez, “Avrupa’da, pompaya yansıyan fiyatlara baktığımızda benzini en ucuz kullanan ülkeyiz” dedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk canlı yayınında Kübra Par’ın konuğu oldu. Dönmez, Avrupa’daki 1,5 euro civarında olan benzinin fiyatını, TL’ye çevirerek benzinin Avrupa’da Türkiye’dekinden daha pahalı olduğunu söyledi.

İŞTE O ANLAR: 

Bütün ülkelerin petrolü aynı fiyata aldığını belirten Dönmez, pompaya yansıyan fiyatta vergilerin etkili olduğunu dile getirerek “Avrupa’daki benzin fiyatlarına baktığımızda. Türkiye’de 14 lira civarında. Avrupa’da 1,5 euro gibi bir fiyat görüyoruz. Hollanda, Norveç, Almanya gibi ülkelerde. Türk Lirası bazında 26 lira gibi fiyatlarla satılıyor. Neredeyse bizim iki katı fiyatımıza satılıyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum