Endişe veren vaka sayıları: Almanya korona önlemlerini sertleştiriyor

Endişe veren vaka sayıları: Almanya korona önlemlerini sertleştiriyor

Artan enfeksiyon sayısı nedeniyle, Almanya’da birçok eyalet korona önlemlerinde gevşemeyi iptal etti. Katı kurallara uymayanlar elini cebine atmak zorunda kalacak.

İkinci dalga ile ilgili endişeler karşısında, Almanya’da bazı eyaletler korona tedbirlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Berlin'de, asayiş büroları 240 ek çalışan ile birlikte  korona tedbirlerine uymayanların peşine düşecek.  Berlin Eyaleti’nin Sol Parti’li Kültür Senatörü Klaus Lederer yaptığı açıklamada, kurallara uymayanların “ciddi sonuçlarla” karşı karşıya kalacağını bildirdi. 

Buna karşılık Berlin’de sinemaseverler için önlemlerde gevşeme söz konusu.  Sosyal mesafede 1,5 metre kuralının geçerli olmadığı, her iki koltuktan birinin kullanılmasının mümkün olacağı belirtildi. Ayrıca riskli bölgelerden dönenler korona testi yaptırmak zorunda kalacaklar ve uzun mesafede seyreden otobüsler de sadece otogarda duracaklar. Senatör Lederer, “Bunun amacı, ilgili test yönetmeliklerini pratik olarak uygulayabilmektir” dedi. 

Öte yandan vaka sayılarının yüzde 50'sine  yurt dışından getirilen virüslerin yol açtığı da belirtildi. Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre, Almanya'da salı günü bir gün içinde 966 yeni korona vakası ile yeniden 1.000 sınırına yaklaşıldı. 

PARA CEZALARI GELİYOR

Mecklenburg-Vorpommern ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde kurallara uymayanları para cezaları bekliyor. Riskli bölgelerden dönenler de daha yakından takibe alınacak. Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti İçişleri Bakanı Lorenz Caffier toplu taşımada maske zorunluluğuna uymayanların  25 avro yerine 150 avro para cezasına çarptırılacağını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya'da da maskesiz otobüs ve trenlerde seyahat eden yolcular 150 avro para cezası ödeyecek. Eyalet Başbakanı Armin Laschet artan vaka sayısı göz önüne alındığında, şu anda daha fazla bir rahatlamanın mümkün olamayacağını söyledi. Yurtdışına yapılan gezilerden sonra artan enfeksiyon sayısına yanıt olarak, eyalette herkes, dönüş gününde ülke artık riskli alan olarak sınıflandırılmasa bile karantinaya alınacak.

Brandenburg ise  toplu taşımada ve alışverişte  maske takma mecburiyetini en az 4 Eylül'e kadar uzattı. Buna ek olarak kabine, korona kararına okullar ve okul sonrası bakım merkezleri için ağız ve burun korumasını da dahil etmeye karar verdi. Maske gereksinimi sınıflar ve oyun alanları için geçerli değildir. Eyalet hükümeti mesleki eğitim ve ileri eğitim için mesafe kuralını gevşetti, ancak bunun için bir maske takılması gerekiyor. Şimdiye kadar minimum 1.5 metre mesafe şartı da vardı.

+49 - BERLİN

FOTO: Marijan Murat / DPA

HABERE YORUM KAT