Elektrikli otomobillerde düşük satış rakamlarına rağmen indirim yok

Elektrikli otomobillerde düşük satış rakamlarına rağmen indirim yok

Elektrikli otomobillerde devlet ikramiyesinden sonra indirimler de kaldırıldı.

Bazı otomobil üreticileri, Nisan ayında elektrikli araçlara yönelik indirimlerini azalttı. CAR-Center Automotive Research'ün aktardığına göre, Almanya pazarındaki online brokerler tarafından ortalama olarak sadece yüzde 12,6 indirim yapıldı. Buna karşılık, karşılaştırılabilir yanmalı modeller için ortalama yüzde 16,9'luk bir indirim söz konusuydu.

Bir önceki ay, VW'nin ID modellerine yönelik özel koşullarının sona ermesine izin vermesinden önce, e-arabalar için yüzde 16,2 ile önemli ölçüde daha yüksek satın alma teşvikleri vardı. Araştırmaya göre Audi ve Stellantis markası Opel de e-indirimlerini azalttı. Eski fiyat kırıcı Tesla, Almanya pazarındaki satışlarında önemli bir düşüş olmasına rağmen herhangi bir yeni fiyat kampanyası başlatmadı.

E-ARABALARA KARŞI KAMPANYALAR

Ekonomist Ferdinand Dudenhöffer, önümüzdeki aylarda e-arabalar için zayıf satış rakamları ve yüzde ondan daha az bir pazar payı bekliyor. Küçük ve kompakt otomobiller için ilgili yanmalı modeller, karşılaştırılabilir bataryalı otomobillerden 11 bin ila 14 bin Euro daha ucuz.

Dudenhöffer, "Otomobil üreticilerinin siyasi havaya ve bir gecede iptal edilen devlet satış primlerine karşı büyük satış promosyon kampanyalarıyla karşı çıkmaları mantıklı değil" ifadelerini kullandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT