Elektrikli otomobil kullanıcılarına müjde yolda

Elektrikli otomobil kullanıcılarına müjde yolda

Federal koalisyon hükümeti, elektrikli otomobil kullanıcılarına mali kolaylık sağlamayı da içeren yasayı Konsey'e sunacak.

Haftalardır siyaset ve iş dünyasında tartışmalara neden olan ve şirketlere "rahatlama" sağlamayı amaçlayan Büyüme Fırsatları Yasası, e-araba sürücüleri için de bazı yeni düzenlemeler içeriyor.

Gelir Vergisi Kanunu'nu da kapsayacak değişikliklerle, düşük CO₂ emisyonuna sahip şirket araçlarını özel olarak kullanan sürücüler için "Yüzde 50'den fazlası iş amaçlı kullanılan bir motorlu aracın özel kullanımı, her takvim ayı için, ilk tescil anındaki yurtiçi liste fiyatının yüzde 1'i artı KDV dahil özel donanım maliyeti üzerinden değerlendirilecektir" denildi.

Yasa, aracın ne kadar pahalı olduğuna, işverenin aracı ne zaman satın aldığına ya da aracın akü ömrüne bağlı olarak ilgili araçların matrahını belirli miktarlarda azaltıyor.

SON KARARI KONSEY VERECEK

Ancak yasanın hayata geçmesi için Federal Konsey'de bir toplantı daha yapılması gerekiyor. CDU ve CSU hala yasaya karşı çıkıyor. Lehte oy kullanmak karşılığında, çiftçiler için daha fazla yardım talep ediyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT