Elektrikli araçlarına can simidi geliyor... Şarj eden kaldırım!

Elektrikli araçlarına can simidi geliyor... Şarj eden kaldırım!

Şarj noktalarının çok az olması elektrikli otomobil sürücülerinin hayatını zorlaştırıyor ve yeni araçların satışını yavaşlatıyor.

Elektrikli araçların daha kolay şarj edilmesini sağlamak ve araç satış oranını arttırmak için Kuzey Ren-Vestfalya'da kaldırımdan şarz testleri yapılıyor. Rheinmetall firmasının bu projesini yeni test bölgeleri takip edecek.

Sürücüler elektrikli araçlarını sokağa park edip şarj kablosunu kaldırımdaki bir prize bağlayabiliyor. İlk şarj kaldırımları nisan ayının sonundan bu yana Köln ve Nörvenich'te faaliyette. Rheinmetall firması yakın zamanda Rheinland ve Ruhr bölgesindeki diğer şehirlerin de kaldırım kenarında şarj etmeye başlayacağını doğruladı.

Şarj bordürlerinin kullanımı hem kolay hem güvenli. Sokak görünümünü bozmayacak bir tasarımı da mevcut. Şarj işlemi, geleneksel bir şarj istasyonunun çıkışına karşılık gelen 22 kilowatt'ta gerçekleşiyor. Ancak bu istasyonlar çok fazla yer kaplıyor ve özellikle şehir merkezlerinde, örneğin bina yönetmelikleri nedeniyle kurulumları genellikle zor oluyor.

KIŞIN KENDİNİ ISITIYOR

Öte yandan yaklaşık 80 kilo ağırlığında olan şarj bordürleri kaldırımlara kolayca monte edilebiliyor. Sokak aydınlatması için elektrik hatları altta olduğu için kolaylıkla bağlantı yapılabiliyor.

Rheinmetall, savunma sanayindeki deneyimi sayesinde teknolojinin güvenliğini garanti ediyor. Priz ve elektronik aksam, beton bordürlerin ve paslanmaz çeliğin arkasında yağmur suyundan ve yol kirinden korunuyor ve koruyucu kapak, araç sahibinin şarj kartı veya bir şarj uygulaması aracılığıyla açılıyor. Şarj bordürleri kışın teknolojinin donmasını önlemek için ısıtılabiliyor.

ARTI49
Fotoğraf: Rheinmetall

HABERE YORUM KAT