Ekrem İmamoğlu, 'Zoom' toplantısı hakkında yorum yaptı

Ekrem İmamoğlu, 'Zoom' toplantısı hakkında yorum yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yapılan yerel seçimlere yönelik toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi yönetimi altında gerçekleşen zoom toplantısının "etik dışı" olarak nitelendirilmesine katılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP'de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı, bugün Genel Merkez'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, İmamoğlu da konuştu. CHP'den bazı önemli isimlerle gerçekleşen ve kendi yönetimi altında yapılan online zoom toplantısıyla gündeme gelen İmamoğlu'nun, söz konusu toplantı hakkında da konuştuğu öğrenildi.

İmamoğlu'nun konuşmasında, toplantının gündemini kendisinin açtığı belirtiliyor ve "etik dışı" yorumlarına katılmadığı, toplantının etik dışı olarak değerlendirilemeyeceğini dile getirdiği ifade ediliyor.

Öte yandan, toplantıya CHP'ye bağlı tüm il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı, ancak 36 belediye başkanının mazeret bildirerek toplantıya katılmadığı bilgisi veriliyor.

Olayın arka planı ise şu şekildedir: Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un Habertürk'teki canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı online toplantının tamamını izlemediğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, toplantıya katılmadığını belirtirken, toplantıda etik olarak rahatsız edici bazı uygulamaların olduğunu gördüğünü ve bu durumu normal bulmadığını ifade etti. Ancak disipline sevk etme konusunda yorum yapmadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iç sorunlarının tartışma konusu olmasından rahatsız olduğunu belirtip, arkadaşlarını uyardığını ve eleştirilerini dile getirebileceklerini fakat tekrarlandığında ve kuralların dışına çıkıldığında gerekenin yapılacağını vurguladı. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması gerektiğini söyledi ve Sayın İmamoğlu ile ilgili zoom toplantısına girmek istemediğini, ancak İmamoğlu'nun açarsa ayrı bir durum olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT