Edeka'nın markalarla fiyat anlaşmazlığı tırmanıyor...

Edeka'nın markalarla fiyat anlaşmazlığı tırmanıyor...

Edeka, çeşitli üreticilerle uzun süredir fiyat anlaşmazlıkları yaşıyor ve bu süre zarfında 17 şirket artık süpermarkete ürün tedarik etmiyor.

Almanya'da Edeka grubu ve çeşitli üreticiler arasında aylardır fiyat anlaşmazlıkları yaşanıyor. Bu durum, 17 şirketin artık Edeka'ya ürün tedarik etmemesine sebep oldu.

Edeka'nın 11.000'den fazla mağazasında birçok markalı ürün artık bulunmuyor ve bazı ürünler de yalnızca stoktan satılıyor. Yaşanan sorunların sebebi, süpermarket ve üreticiler arasındaki fiyat anlaşmazlıkları.

Edeka'nın CEO'su Markus Mosa, Hamburg'da yıllık hesapların sunumunda, uluslararası markalı şirketlerin "açgözlülüğünün" artarak devam ettiğini söyledi. Ayrıca Mosa, bazı ürünler için hammadde maliyetlerinin düşmesine rağmen, markaların fiyatlarını düşürmek yerine tedarikten vazgeçmeyi tercih ettiğini söyledi.

Mars ve Pepsi gibi tüketim malları devleri de dahil olmak üzere 17 şirket artık Edeka'ya ürün tedarik etmiyor. Edeka, sipariş dondurduğu dört şirketle birlikte, toplamda 21 şirketle sorunlar yaşadığını belirtti.

Edeka'nın envanterinde bulunmayan ürünler arasında çikolatalar (Bounty, Mars, Twix ve M&Ms), pirinç ve makarna yemekleri (Uncle Ben's ve Miracoli), evcil hayvan mamaları (Whiskas, Cesar, Dreamies, Kitekate ve Pedigree), Pampers bebek bezi, Gillette, Oral-B, Ariel ve Always gibi markalara sahip Procter & Gamble ürünleri, Pepsi ürünleri (7Up veya Lipton), Lay's cipsleri, Milka çikolata ve Mondelez ürünleri (Miracel Whip mayonez ve Philadelphia krem peyniri) yer alıyor.

Mosa, sorunların aylar içinde çözülebileceğini belirtirken, Edeka alternatif sağlayıcılara pazar erişimi sunuyor ve kendi markalarını da artırıyor. Ancak, Edeka'nın yaşadığı sorunlar sadece kendilerine özgü değil. Diğer perakendeciler de marka üreticileriyle benzer fiyat sorunları yaşadıklarından, süpermarket zinciri Rewe ve eczane zinciri Rossmann gibi diğer şirketler de benzer tartışmalar yaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT