Edeka'da "cinsiyet" farklı fiyat müşteriyi kızdırdı

Edeka'da "cinsiyet" farklı fiyat müşteriyi kızdırdı

Edeka'dan alışveriş yapan bir müşteri, kızgınlığını Facebook'tan paylaştığı bir fotoğraf ve yazıyla belirtti. Kinder marka bir ürünün kızlar için olanı 9,49 Euro, erkekler için olanı ise 8,49 Euro olması tartışma yarattı.

Edeka'dan alışveriş yapan bir müşteri, bir üründeki fiyatlandırmadan ötürü çok sinirlendi.

Müşteri, Kinder sürpriz yumurtalar arasında "kız" ve "erkek" arasında fiyat ayrımı olduğunu gördü. Kız çocukları için hazırlanan ürünün 9,49 Euro'ya, erkek çocukları için hazırlanan ürünün ise 8,49 Euro'ya satıldığını fotoğraflayan müşteri, bu duruma hem çok şaşırdı hem de çok sinirlendi. Söz konusu ürün, kız veya erkek çocukları fark etmeksizin aslında aynı boyutta ve cinsiyet ayrımı yalnızca paketlemedeki renkten belli oluyor.

EDEKA AÇIKLADI

Durumu Facebook hesabından paylaşan müşteri, Edeka'ya yazdığını ve Edeka'dan bir açıklama beklediğini ifade etti. Müşteri, hala bir cinsiyetin diğerinden nasıl üstün olabileceğini düşünen zihniyet olduğunu sorgularken, gelen yorumlarda "konunun bir şekilde üstünün kapatılacağı" ifade edildi.

Başka bir kullanıcı ise Beden-Württemberg eyaletinde aynı dev yumurtaların fiyatlarının 8,99 Euro olduğu bilgisini verdi.

Edeka'nın daha sonra durumu düzelttiği, etiketlemedeki bir hatadan ötürü farklı fiyatların konulduğu belirtildi.

ARTI49

FOTOĞRAF: Facebook

HABERE YORUM KAT