Edeka'da kendi çantanızı getirirseniz hırsız sanılabilirsiniz

Edeka'da kendi çantanızı getirirseniz hırsız sanılabilirsiniz

Almanya'da bir Edeka mağazası hırsızlıklara karşı önlem olarak, müşterilerin kendi paketlerini getirmelerinin suç olduğunu açıkladı. Alınan bu kararla mağaza güvenliklerinin işinin kolaylaştırılması planlanıyor.

Würzburg’da bulunan bir Edeka mağazası, müşterilerin alışveriş sırasında ürünleri ödeme yapmadan önce kendi çantalarına koymalarını yasaklayan yeni kurallar getirdi. “InFranken” sitesinin haberine göre, Domstraße’deki mağaza bu tür eylemlerin hırsızlık girişimi olarak değerlendirilebileceği ve polise bildirilebileceği konusunda uyarıyor.

KENDİ KUTULARINI GETİRİYORLAR

Mağaza müdürü Wolfgang Luksch, müşterilerin büyük çoğunluğunun kendi çantalarını kullanarak alışveriş yaptığını ve bu durumun mağaza güvenliklerinin işini zorlaştırdığını belirtiyor. Hırsızlık olaylarının sayısının son yıllarda arttığını ifade eden Luksch, yeni düzenlemenin yanlış anlamaları önlemek ve müşterileri bilinçlendirmek amacıyla getirildiğini vurguluyor.

Mağaza müdürü, yanınızda getirdiğiniz bir çantaya mal koymanın bile hırsızlığa teşebbüs olarak sınıflandırılmasının önemli olduğunu iddia ediyor.

DAHA SIKI ÖNLEMLER ALACAĞIZ

Würzburg’daki diğer Edeka mağazalarında da hırsızlık sorunları yaşandığı ve alışveriş sepetlerinin sıkça çalındığı bildiriliyor. Mağaza müdürleri, bu soruna karşı daha sert önlemler alacaklarını ve yeni alışveriş sepeti siparişi vermeyeceklerini açıklıyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT