Dünyanın gözü bu davada: Çalınanlar kayıp, değeri 113,8 milyon Euro

Dünyanın gözü bu davada: Çalınanlar kayıp, değeri 113,8 milyon Euro

Dünyanın en paha biçilemez eserlerinden bir kısmını çalındığı “Yeşil Kasa” müzesi soygununda 6 kişinin yargılanması bugün başladı. Soyguncuları 13 avukat temsil ediyor ve çalındığı söylenen eserlerin hiçbiri ortada yok.

Almanya’da 2019 yılında “Yeşil Kasa” müzesinden sergilenen dünyanın en değerli eserlerinin çalındığı bir hırsızlık vakası meydana geldi.

İki maskeli hırsız müzeye girerek 21 elmas işlemeli eseri alıp kaçmayı başardı. Alman polisi uzun uğraşlar sonunda aynı aileden altı kişiyi yakaladı. Altı kişinin yargılanması 13 avukat eşliğinde bugün geçikmeli olarak başladı. Fakat çaldıkları iddia edilen tarihi eserlerin nerede olduğu halen bilinmiyor.

Savcılığa göre, Yeşil Kasa'dan çalınan 4.300'den fazla elmasla süslenmiş hazineler en az 113,8 milyon euro değerinde. Dresden Devlet Sanat Koleksiyonu müdürü Marion Ackermann, bu eserlerin tarihi ve kültürel açıdan değerlerinin "hesaplanamaz" olduğunu söyledi.

Çalınan eserlerin büyük çoğunluğu III. Frederick Augustus'un yönetimi döneminde yapıldı. Çalınanlar arasında neler yok ki; 1780'lerden kalma bir şapka tokası, bir kılıç ve elmas kaplamalı kını...

Sabahın erken saatlerinde başlayan dava için Almanya'dan ve yurt dışından adete gazeteciler akın etti. Yüksek güvenlik alınan binada gazeteciler duruşma salonuna geçene kadar 1 saat süren bir prosedüre maruz kaldılar. 

Artı49 Haber Merkezi

              

HABERE YORUM KAT