'Dünyanın en cömert ülkesiyiz'

'Dünyanın en cömert ülkesiyiz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ülkemizde sağlık sigortası kapsamına dahil olan nüfus, yüzde 99.5. Dünyanın en cömert ülkesi olma sıfatını taşıyoruz" dedi.

CENEVRE - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 20-28 Mayıs'ta Cenevre'de düzenlenen 72. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamındaki yüksek düzeyli toplantıda “İnsani ve hassas durumlarda kadınların, çocukların ve ergenlerin sağlık ve esenliklerinin evrensel sağlık kapsayıcılığı ile uyumlu hale getirilmesi” konulu bir konuşma yaptı.

"Pahalı tedaviler devletimiz tarafından tamamen ücretsiz" 

Emine Erdoğan, “132 milyondan fazla insani yardıma muhtaç kişinin yaşadığı bir dünyada, bizlere pek çok sorumluluk düşüyor. Türkiye’de, tüm vatandaşlarımız diledikleri hastaneden faydalanabiliyor. Ülkemizde sağlık sigortası kapsamına dahil olan nüfus, yüzde 99.5 oranına ulaştı. Genel Sağlık Sigortası, çalışan ve çalışmayan tüm nüfusu kapsamaktadır. İlaçta vatandaşların kendi ceplerinden yaptıkları harcamaları asgari düzeye indirdik. Kanser gibi pahalı tedaviler ise devletimiz tarafından tamamen ücretsiz karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"Dünyanın en cömert ülkesiyiz"

Erdoğan, "8 milyar doların üzerinde gerçekleştirdiğimiz insani yardımlarla, gayri safi milli gelirine oranla, dünyanın “en cömert” ülkesi olma sıfatını taşıyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum