Dünyada eşi olmayan bir uygulama daha

Dünyada eşi olmayan bir uygulama daha

Yolcu bekleyenden para alınacak İstanbul 3. Havalimanı'nda, 31 Mart'ten sonra elinde pankartla yolcu beklemek paralı hale geliyor.

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, gazetecilere açıklamasında, turistlerin aktarılması ve transferinde en önemli misyonunun havalimanlarına düştüğünü, İstanbul Havalimanı’nda daha modern ve misafir odaklı bir merkez inşa etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yolcuların terminal çıkışında kargaşayla karşılaşmamaları için “meeting lounge” (karşılama salonu) bölümlerini hizmete aldıklarını kaydeden Şanlı, şunları söyledi:

Yolcu ismi belirtilecek

“Buraya gelen kişi karşıdan kimi beklediğini bilmiş olacak. Yolcu ismi belirttiğinde misafiriyle buluşup yoluna devam edecek. Böylece müşteri geldiğinde ‘Beni kim, nerede karşılayacak?’ gibi tedirginlikleri de bir nebze yok etmiş bulunuyoruz. Korsan faaliyetleri engellemek noktasında ‘meeting lounge’ önemli misyon eda edecek. Ülkemizde turizmin gelişmesiyle hanutçuluk adıyla faaliyet gösteren, çok da şık olmayan davranışları engelleme noktasında bize güç katmış olacak.” 

Bekleneni tanıyorsa para ödemeyecek

Onun dışında gelen kişi, kimi karşılayacağını biliyorsa, yani bir vatandaşımız annesi, babasını, arkadaşını, yakınını karşılayacaksa onlar da ilerideki buluşma noktalarında ya da burada kenarda bekleyerek, karşılayabilirler veya buradaki hizmetlerden yararlanabilirler. Bir kural varsa buna uyma ve uymama noktasında belli yaptırımlarımız olacak. Havalimanı içinde pankartla bir yolcu karşılamayı hanutçuluk olarak addedeceğiz. Bununla ilgili yapacağımız eylemleri ilgili kanunlar kapsamında tedrici olarak arttırmış bulunacağız.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum