'Dünyada bir numarayız'

'Dünyada bir numarayız'

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik büyümede Türkiye'nin bir numara olduğunu ileri sürerek, "Ülkeler israf bayrağını çekerken Türkiye büyümeye, gelişmeye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam etti" dedi.

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'deki Saray'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyümede dünyada bir numara olduğunu söyledi. 

Yılın üçüncü çeyreğinin büyüme rakamının yüzde 11,1. ile dünyada bir rekor olduğunu ileri süren Yıldırım, "Çin'i de Hindistan'ı da geride bırakarak, Türkiye listenin başına yerleşti. Türkiye'ye yakışan da budur. Aynı şekilde ihracatta da rekora gidiyoruz. Yıllık bazda aralık ayında 155,5 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Yıl sonu itibarıyla da bütün dönemlerin rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz. Bu başarıda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik iradesi, hükümetimizin ekonomi politikalarının, güven ve istikrar ortamının olduğu kadar sizlerin de çok büyük katkısı var.

15 yıldır hiçbir zaman küçük hesaplar yapmadık, kısa vadeli düşünmedik. Türkiye'ye bir bütün olarak baktık, emeği ve alın terini sosyal adaletle, bölgesel adaletle, gelir dağılımı adaletiyle birlikte ele aldık. Bizim gündemimizde yeni kavga alanları meydana getirmek değil, ülkemize zaman kaybettiren, enerji kaybettiren hususları süratlice çözmek var. Bizler üretimin, yatırımın önünü açmak, sizler de adeta daha fazla üretmek için çaba gösteriyorsunuz. Bütün mesele samimiyetle ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak. Bütün meselemiz ne istediğini bilerek hedefe emin adımlarla gitmektir. Hedefimiz karamsarlığın kökünü kazımak, Türkiye'nin enerjisini Türkiye'ye kazandırmaktır" dedi.

Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha güzel olacağını iddia eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye sürekli büyüyen bir ülke. 10 yıl önce istihdama katılım yüzde 45'ti. Bugün bu oran yüzde 54'e yükselmiştir. Bir yandan istihdama katılım bir yandan istihdamda artış Türkiye'nin en kadar dinamik ve üretken bir ülke olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Sadece istihdamı beklenen düzeyde artırmak yetmiyor. İstihdama katılımın arttığını da dikkate alarak bir yerine iki, iki yerine üç, üç yerine dört ilave istihdam için her türlü seferberliği yapmamız gerekiyor. Gün bugündür, hükümetiniz arkanızda, Cumhurbaşkanımız arkanızda, artık söz sizin, iş sizin".

HABERE YORUM KAT