Dünya pazarında lider durumda olan Alman şirketi iflas etti

Dünya pazarında lider durumda olan Alman şirketi iflas etti

Termoform ve paketleme sistemlerinde küresel pazar lideri olan Illig, iflas başvurusunda bulundu. Köklü şirketin geleceğinin ne olacağı şimdilik belirsiz.

Termoform ve paketleme sistemlerinde dünya pazar lideri olan makine üreticisi Illig GmbH iflas etti. Şirket, öz yönetim altında iflas işlemleri için yerel mahkemeye başvurmak zorunda kaldı. Dün sabah yerel mahkeme başvuruyu onayladı.

Şirketin mali zorlukları koronavirüs pandemisi sırasında başladığı belirtiliyor. IG Metall Heilbronn-Neckarsulm'un ilk yetkili temsilcisi Michael Unser, bunun nedeninin müşterilerin satın alma konusundaki isteksizliği ve zor ekonomik durum olduğunu düşünüyor.

YÜZLERCE ÇALIŞANA NE OLACAK


Merkezi Heilbronn-Sonheim'da bulunan köklü şirketin 500'den fazla çalışanı İflas başvurusu hakkında bilgilendirildi. "Merkur" gazetesinin haberine göre, operasyonlar en azından önümüzdeki üç ay boyunca eskisi gibi devam edecek, yani çalışanlar için ilk etapta pek bir şey değişmeyecek.

Unser, bundan sonra ne olacağına şimdi karar verilmesi gerektiğini söyledi. IG Metall, çalışanları tutmak ve işlerin gelecek için daha iyi hale geldiğinden emin olmak istediğini vurguluyor. Bu nedenle çalışanların şimdilik beklemekten başka şansı yok.

BAŞLANGIÇTA KÜÇÜK BİR ATÖLYEYDİ

Makine mühendisliği şirketi Illig 1946 yılında kuruldu. Şirketin web sitesinde yazdığına göre, başlangıçta sadece küçük bir tamir atölyesiydi. İki yıl sonra, kurucu Adolf Illig ilk kendi ürününü piyasaya sürdü: bir sütun delme makinesi.

Bunu, çeşitli şirketler için birkaç farklı makinenin üretimi izledi. Illig, 1960'lardan itibaren ambalaj ve termoform sistemlerinde giderek daha fazla uzmanlaştı, şirket bugün hala dünya pazar lideri olarak kabul ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT