Dünya ayakta: Berlin yine yasak dinlemedi

Dünya ayakta: Berlin yine yasak dinlemedi

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı Berlin'deki vatandaşlar protesto etmek için toplandı.

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıya birçok ülke ve uluslararası kuruluştan kınama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de bir hastaneye yapılan saldırıya ilişkin haberleri takip ettiklerini bildirdi.

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

Fransız siyasetçiler, İsrail’in Gazze’de yüzlerce sivilin öldüğü bir hastaneyi bombalamasına ve Fransız hükümetinin buna sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.

Birçok ülkede saldırıyı protesto etmek amacıyla halk sokaklara döküldü.

BERLİN YİNE YASAK DİNLEMEDİ

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Filistin'le dayanışma mitingine geçtiğimiz günlerde kamu güvenliği gerekçesiyle izin verilmemişti.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, "Filistin'le dayanışma amacıyla Berlin'in farklı ilçelerinde düzenlenecek miting ve aynı konudaki yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Berlin'deki vatandaşlara yasakları dinlemedi ve Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etmek için toplandılar.

İSTANBULDA EYLEMLER DÜZENLENDİ

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından harekete geçen vatandaşlar, Beşiktaş'taki konsolosluk binasının önüne ellerinde Filistin bayraklarıyla geldi.

NETANYAHU FİLİSTİNLİ GRUPLARI SUÇLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalanmasından Filistinli grupların sorumlu olduğunu öne sürdü.

FİLİSTİNDE 3 GÜNLÜK YAS

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Hastanesi'ne saldırısından sonra ülkede 3 günlük yas ilan etti.

HABERE YORUM KAT