Dubai'de işler Sedat Peker'in aleyhine dönebilir!

Dubai'de işler Sedat Peker'in aleyhine dönebilir!

Habertürk yazarı Oray Eğin, ABD'de bir partide karşılaştığı Dubaili diplomata Sedat Peker olayını sordu.

Oray Eğin, "Rüzgar Birleşik Arap Emirlikleri’nde Peker’in aleyhine dönebilir gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı. 

Oray Eğin'in "Ankara-Dubai-Washington hattı" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"PARASINI VERDİĞİ SÜRECE İSTEDİĞİ KADAR KALABİLİR"

 "Geçtiğimiz haftalarda bir partide karşılaştığım Dubaili diplomat bana şakayla karşılık “Parasını verdiği sürece ülkemizde istediği kadar kalabilir,” dedi

Türkiye’nin en çok izlenen YouTube video’cusuyla ilgili. Ancak işlerin bu kadar da kolay olmadığı dün ortaya çıktı; Sedat Peker’in başına bir şey geldi, tam olarak ne geldiğini bilmiyoruz, ortada çok fazla dezenformasyon var, kendisi de güvenilir bir anlatıcı değil. Numara yapıyor olabilir, ama yaklaşık 24 saat boyunca sosyal medyada olmaması, avukatının (veya sağ kolunun) resmi görevlilerce “davet edildiğine” dair açıklaması, video’ların yeni bölümlerinin yüklenmemesi soru işaretlerine gebe. Zamanla ortaya çıkacak.

"RÜZGAR ALEYHİNE DÖNEBİLİR"

Ancak rüzgar Birleşik Arap Emirlikleri’nde Peker’in aleyhine dönebilir gibi gözüküyor. Geçen hafta, tam da Sedat Peker video’larını aksatmaya başlamış, attığı tweet’lerde hafif bir panik havası sezilirken Financial Times gazetesinde çok ilginç bir haber çıktı. Simeon Kerr’in ismini vermeyen BAE devlet yetkililerine dayandırdığı haber Emirlik’in dış ilişkilerdeki eksen değimine işaret ediyordu.

"PEKER, ABD İÇİN KÜÇÜK BİR KOZ"

ABD’nin küçük bir taşeronu BAE de ağabeyinin emriyle Türkiye’ye Peker’i verir mi? Kendisini Snowden ya da Assange zannediyor olabilir, ama ne uzaktan ne yakından bir demokrasi kahramanına benziyor. Dahası, ABD’nin kendi ülkesine yönelik sızıntı yapanlara karşı agresif tavrı da ortada. Özel olarak Sedat Peker’i bir insan hakları mağduru ya da demokrasi savaşçısı olarak görmeyecekleri belli. Şimdilik bu denklemde küçük bir koz." 

HABERE YORUM KAT