Dolandırıcıların tuzağında bu kez iPhone kullanıcıları var: "iCloud saklama alanınız doldu” bildirimine dikkat

Dolandırıcıların tuzağında bu kez iPhone kullanıcıları var: "iCloud saklama alanınız doldu” bildirimine dikkat

Dolandırıcıların hedefinde şimdi de iPhone kullanıcıları var. Kullanıcıların şimdi "iCloud saklama alanınız doldu. Ücretsiz 50 GB alın!" bildirimine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Almanya’da tüketici koruma portalı "Watchlist Internet" iPhone dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyarıyor. Dolandırıcılar bu kez baskı oluşturmak için vatandaşları, verilerin silineceği uyarısına maruz bırakıyor.

“HİÇBİR KOŞULDA BAĞLANTIYA TIKLAMAYIN”

Dolandırıcılar kullandıkları yöntemde iPhone sahiplerine "iCloud saklama alanınız doldu. Ücretsiz 50 GB alın!" bildirimini yolluyor. Bu sahte bildirime tıklayan kullanıcılar farklı bir sayfaya yönlendiriliyor ve bu sayfa sayesinde dolandırıcılar kişisel verilerinize erişiyor.

Uzmanlar dolandırıcıların kullandığı bu tuzağa karşı “Hiçbir koşulda bağlantıya tıklamayın” uyarısında bulundu. Bağlantıya tıkladığınız taktirde dolandırıcılar, yalnızca Apple hesabınıza erişim verilerinizi değil, aynı zamanda kredi kartı bilgilerinizi de çalabilir.

Ayrıca dolandırıcılar bu yöntem sayesinde, fotoğraflarınızı da çalabilir.

Uzmanlar dolandırıcıların kullandıkları bu yönteme karşı, Apple hesabı için iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkinleştirilmesi tavsiye ediyor.

Böylece dolandırıcılar, parolaları ele geçirilmiş olsa bile kullanıcı hesabına giriş yapamazlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT