Doktora "Corona Köleliği“ cezası

Doktora "Corona Köleliği“ cezası

Corona ile mücadelede perişan olan ve "Cumhurbaşkanlığı genelgesinin esnek çalışma kararı"na uyulmasını isteyen bir doktor, "İdareye güveni yıpratıyor" diye görevden uzaklaştırıldı.

BALIKESİR - Balıkesir'de diğer tüm illerde olduğu gibi Corona ile mücadele için sağlık çalışanları her türlü fedakarlığı yaparken, Corona krizinde bitkin düşen ve „Cumhurbaşkanımızın talimatına uyun, esnek çalışma yaptırın“ diye İl Sağlık Müdürlüğü’nü uyaran bir doktor, 2 ay görevden uzaklaştırıldı. Türk Tabibler Birliği, kararı sert şekilde kınadı ve haksız görevden uzaklaştırma kararının geri alınmasını istedi.

Sözcü'nün haberine göre, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, aile hekimliği çalışanlarına esnek çalışma uygulamadı. Bunun üzerine tüm sağlık çalışanları büyük zorluklar yaşamaya başladı. Aile hekimliği biriminde görevli Dr. Fevzi Turgut, bu duruma daha fazla sessiz kalamadı ve kendi facebook sayfasından İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı eleştiren bir mesaj yayınladı.

İl sağlık müdürünü eleştirdi

Turgut yazısında, „Ey Balıkesir İl Sağlık Müdürü Sayın Fevzi Yavuzyılmaz seni Allah’a havale ediyorum. Balıkesir ilinde aile hekimliği çalışanlarının tüm vebalı üzerinde olsun. Cumhurbaşkanlığı genelgesini uygulamayarak sana verilen yetkili kullanmadığın için benim başıma ya da ailemin başına, esnek çalışma yapmadığım için gelen her şey senin ailenin de başına gelsin“ dedi.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattığını açıkladı. İl Sağlık Müdürü, kendisi bu olayda taraf olmasına rağmen, tek başına bir ceza tutanağı yazdı ve bunu valiliğe iletti. Valilik de, tek yönlü bu kararı, doktoru dinlemeden onayladı.

"İdareye güven sarsıldı"

Kararda, „Kullandığı ifadelerin COVİD-19 salgını kapsamında sağlık hizmetlerinin sürdürebilirliğini, etkin ve verimli şekilde sunumunu olumsuz etkileyerek bu hizmetin sunumunda görev yapan personelin moral ve motivasyonunu bozarak, idareye duyulan güveni yıpratıcı ifadeler olması sebebiyle …. Adı geçenin aile hekimliği sözleşmesinin 31.03.2020 tarihinden itibaren iki ay süreyle askıya alınması hususunu olurlarınıza arz ederim“ denildi.

HABERE YORUM KAT