Doğu Perinçek'ten 'U' dönüşü geldi

Doğu Perinçek'ten 'U' dönüşü geldi

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Doğu Perinçek seçimlerden önce, 14 Mayıs'ta, Perinçek, AKP'nin HÜDA PAR ile yaptığı temasları "gaflet" olarak nitelendirmiş ve Cumhurbaşkanı 

Ancak, 100 bin imza toplamayı başaramamıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Doğu Perinçek'in yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İsrail'in Türkiye'yi hedef alan projesinde bir araç rolünü üstlenmiştir. PKK ve FETÖ terör örgütleriyle açıkça işbirliği yapmaktadır. CHP listelerinden, küresel merkezler tarafından yönetilen bölücü ve yobaz örgütleri Meclis'e taşımıştır. Kılıçdaroğlu, milli devleti ve Türk Ordusunu tasfiye etmek, küresel finans merkezlerine bağımlı olmak, kültürel çürümeyi teşvik etmek, 15-16 Temmuz'un intikamını almak ve kaos programının adayıdır" şeklinde konuştu.

Perinçek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ise düşmanla dost arasındaki denge siyasetine ve Batı'nın denetimindeki dalgalanmalara rağmen emperyalist planların hedefindedir; bu nedenle Türkiye cephesindedir" dedi.

HÜDA PAR ile seçim ittifakını "gaflet" olarak nitelendiren Perinçek, "Umarım AKP ve MHP bu hatadan döner. MHP'nin ne yaptığı oldukça şaşırtıcı. PKK'ya 'evet' demekle HÜDA PAR'a 'evet' demek arasında hiçbir fark yok" şeklinde sert eleştirilerde bulundu ve Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvuruda bulundu. Ancak Perinçek, 100 bin imzayı toplayamadığı için aday olamamıştı.

HABERE YORUM KAT