Dişli, 15 Temmuz anmasında konuştu

Dişli, 15 Temmuz anmasında konuştu

FETÖ'den 141 kez müebbet alan Eski General Mehmet Dişli'nin kardeşi, Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, 15 Temmuz anmasında konuştu: "O gece hepimiz sokağa çıktık, demokrasimize, devletimize, başkanımıza sahip çıktık".

LAHEY - 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılı vesilesiyle Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği tarafından Hollanda’da anma töreni düzenlendi.

Darbe girişimini Hulusu Akar'a tebliğ eden ve çıkarıldığı mahkemede 141 kez müebbet hapse çarptırılan Eski Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kardeşi, Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, 15 Temmuz anmasında bir konuşma yaptı. 

Dişli, Türk milletinin hain yapı tarafından yürütülen kanlı saldırıya karşı vatanını, demokrasisini canı pahasına nasıl koruduğunu söyledi.

Konuşmasına, şehitlerin ruhuna dua isteyerek başlayan Dişli, “15 Temmuz 2016 tarihinde eli kanlı FETO terör örgütü, ülkemizin anayasal düzenine, milletin demokratik yöntemlerle seçtiği temsilcilerine karşı menfur bir saldırı yaptı. Hem de milletin parası ile alınan silahları millete doğurtarak, tankla uçakla, helikopterle saldırdı. O gece hepimiz sokağa çıktık, demokrasimize, devletimize, başkanımıza sahip çıktık. Ve darbe girişimini sonlandırıp, o karalık geceyi sanlı bir sabaha dönüştürdük. 81 ilimizde tamamında ve çeşitli ülkelerde Türk halkı, demokrasi nöbetlerini ve tarihe demokrasi notu düştü. Niye? Çünkü bu darbe girişimin daha öncesinde vardı. 17-25 Aralık’ta yargı kanalıyla bir darbe girişimi planlanmıştı” diye konuştu. 

Darbe girişiminin ardından Türk ekonomisine de saldırıldığını dile getirilen Büyükelçi Dişli, “Şimdiki günlerde ise ekonomimize, paramıza ve para birimimize saldırarak ekonomi gidişatı hakkında algı oluşturmaya çalıştırarak saldırıya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Dişli yaptığı konuşmanın devamında, “Bu birlik ve beraberlik devam ettikçe, Türk milleti olarak bizler ülkemize yönelik her türlü tehlikeye karşı uyanık oldukça, ülkemizi bölmek, parçalamak ve sömürmek isteyenlere, ülkemizin büyümesini ve kalkınmasını engellemek isteyenlere karşı durdukça, Türkiye Cumhuriyeti var olacak, demokrasisini yaşatacak ve yükselmeye devam edecek” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT