Digital Bakanı DSL'e bağlı kalmak istiyor
Digital Bakanı Karsten Wildberger , DSL teknolojisinin ülke genelinde tamamen kaldırılmasına karşı olduğunu açıkladı. Funke Medya Grubu gazetelerine konuşan Wildberger, "Sadece kapatmak doğru bir yol değil," dedi. Geçmişte bu tarz adımların fazlaca atıldığını belirtti.
Wildberger'den fiber optik sözü
Wildberger, bunun yerine yeni teknolojilerin devreye alınması gerektiğini savundu: "Artık yeniden bir şeyleri açmamız gerekiyor." Bu söz, özellikle fiber optik altyapıya yönelikti. Fiber teknolojisinin yaygınlaştırılmasının artık kamusal öncelik haline geldiğini söyleyen Bakan, izin süreçlerinin de kolaylaştırıldığını ifade etti.
Fiber var ama talep zayıf
Ancak her dört müşteriden sadece birinin fiber bağlantıyı tercih ettiğine dikkat çeken Wildberger, bu durumu geçmişte bakır kablo teknolojisine fazla yatırım yapılmasına bağladı. DSL teknolojisi gibi sistemlerde halen yaygın olarak kullanılan bakır kablolar, yeni nesil fiber yatırımların önünde engel teşkil ediyor olabilir.
Hedef: yüzde 70 kapsama oranı
Şu an itibarıyla, Almanya’da bağlantıların yüzde 50’sine fiber erişimi sağlanabiliyor. Ancak bu oranın yeterli olmadığını belirten Wildberger, "Mevcut yasama dönemi sonuna kadar bu oranı yüzde 70’e çıkarmak istiyoruz," dedi.