DEVA Partisi'nde Özdağ çatlağı: Yeneroğlu'nun GURBETÇİ - SURİYELİ karşılaştırması ortalığı karıştırdı!

DEVA Partisi'nde Özdağ çatlağı: Yeneroğlu'nun GURBETÇİ - SURİYELİ karşılaştırması ortalığı karıştırdı!

Zafer Partisi lideri Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararının ardından DEVA Partili Yeneroğlu’nun yaptığı açıklama yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin Zafer Partisi ile yürüttüğü görüşmelerin sonucunu açıkladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" diye konuştu.

Bunların ardından  Özdağ'ın ''Sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek.'' ifadelerinin olduğu paylaşım CHP listelerinden seçilen DEVA Partili İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu tarafından alıntılandı.

Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türken raus!" sloganlarını çok iyi bilirim.

Almanya'da çocukken "Türkler Dışarı" bağrışmalarının Türkler olarak bizi nasıl endişeye sevk ettiğini hiç unutmam. Çok evimiz yakıldı, çok canımız yandı. Bu acı tecrübelerden hareketle çok genç yaşlardan beri ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele hayatımın önceliklerinden oldu.

İnsan onuru ve ötekinin hakkı benim için yaşam felsefesidir. Ötekileştirilenin kimliğine bakmam, kötülüğün izahatını dinlemem. İnsan onurunu ayaklar altına alan her politikayı ayaklarımın altına alırım.

Bir taraftan İslam ve Türk düşmanlığına, ırkçılık ve ötekileştirmeye karşı mücadele, diğer taraftan da Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan göçmenlerin entegrasyon ve katılımı için çaba içinde gençliğimiz geçti.

Ancak o zamanlarda da toplumun sessiz çoğunluğunun aklı selim içinde olduğunu da hiç gözardı etmedim ve demokratik kültüre sahip çıkanlara ve insanlığın ortak vicdanına güvendim. Irkçılığa karşı nerde bir duruş olsa yanında oldum ve yerel toplumun büyük çoğunluğunun da hep yanımızda olduğunu gördüm.

Maalesef Türkiye'de tek tip kimlik olmazsa bölünürüz ve parçalanırız vehmi on yıllarca zihinlere kazınmıştır.  Bu sebeple okul eğitimi başta olmak üzere toplumu farklılıklara karşı ciddi endişelere sevkeden ne varsa birlikte düzeltmeliyiz. Ortak noktamız insan hakları ve demokrasi kültürü olduğu sürece çözemeyeceğimiz sorun yok; yeter ki "demokrasi" derken zihnimizde önüne "Türk tipi" tanımlamasını eklemeyelim; yeter ki evrensel standartlara riayet edelim, yeter ki yola çıkan her türlü faşizan emele yolun başlangıcında dur diyelim!"

Yeneroğlu’nun bu paylaşımı sosyal medyada büyük tepki topladı. Birçok kullanıcı,  DEVA Partili isme “Almanya’ya çalışmak için gidip sömürülen, ırkçılığa uğrayan Türk ile kaçak göçmenleri nasıl karşılaştırırsınız” gibi yorumlar yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT