Dev firmalar Türkiye'den çekiliyor

Dev firmalar Türkiye'den çekiliyor

Aralarında Air France, Swiss, Iberia, Air Canada, Delta gibi dev hava yollarının da bulunduğu firmalar İstanbul uçuşlarını durdurdu.

FRANKFURT - Dünya gazetesinden İbrahim Ekinci'nin haberine göre, Avrupa'dan 5 (Air France, Iberia, Swiss, Alitalia, Austrian) ve ABD'den 2 hava yolu şirketi (Air Canada, Delta) son bir yılda İstanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Bazı firmalar alt markalarla seferleri sürdürmek istese de havacılık sektöründe bayrak taşıyıcısı konumunda olan bu firmaların uçuşlarını durdurması olumsuz bir gelişme olarak değerlendirildi. 

Bu durumun üzücü olduğunu belirten Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı, Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun ise uçuş iptallerinin nedenleri olarak şunları gösterdi: AHL’deki trafik sıkışıklığı nedeniyle slot alamamaları ve bunun sonucu olarak pazar payı kaybı, politik gerginlikler ve tasarruf ihtiyacı...

Yandaş medyada yer alan bazı haberlerde ise dev hava yollarının İstanbul uçuşlarını durdurması, Türk Hava Yolları'nın büyük başarısı olarak lanse edildi. 

turist.jpg

 

HABERE YORUM KAT
3 Yorum