Deutsche Post'a Alman Sendikası'ndan yeni tepki: "Yaşananlar sadece uyarıydı asıl grev şimdi başlıyor!"

Deutsche Post'a Alman Sendikası'ndan yeni tepki: "Yaşananlar sadece uyarıydı asıl grev şimdi başlıyor!"

Çalışanlarının greve gitmesine rağmen sendikayla masaya oturmayan Deutsche Post’a tepkiler büyüyor. Ver.di üyesi konu hakkında, “Şimdiye kadar yapılanlar uyarıydı asıl grev yeni başlıyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Deutsche Post ve DHL çalışanlarının yüksek enflasyona karşı daha iyi ücretlerle çalışması için Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası yani Ver.di'den grev çağrısı gelmişti. Posta servisinin konu hakkında harekete geçmemesiyle sendika yeni bir çağrıda bulundu. Artı 49’a konuşan Ver.di üyesi konu hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Ver.di sendikası Deutsche Post AG alt maaş dilimlerinde yer alan yaklaşık 160 bin çalışan için yüzde 15'lik bir ücret artışı talep etmişti. Ver.di üyesi, bu isteklere yanıt vermeyen Alman Posta Servisi’nin işçilerin hakları olan para dağıtımını yapmaları gerektiğini belirtti.

Talepleri gerçekleşene kadar grevin devam edeceğinin altını çizen yetkili şunları söyledi:

“Pandemiyle online alışveriş oldukça arttı ve kargo olayı inanılmaz boyutlara geldi. Eğer bedensel olarak da ağır şartlar altında çalışan işçiler olmasaydı hükümetin ticaret sistemi çökebilirdi. Deutsche Post yaklaşık 8.4 milyar Euro kazanıyor. Çalışanların haklarını verebilecekken sadece koltukta oturanlar pastadan büyük payı alabiliyor. Alman halkı bizim yanımızda. Şimdiye kadar yapılanlar uyarıydı asıl grev şimdi başlıyor.”

Öte yandan sendika yetkilisi, grevlere katılımın oldukça iyiye gittiğini ancak kadroda olmayan işçilerin buna korkarak yaklaştığını belirtti.

Artı49

 

HABERE YORUM KAT