Deutsche Bahn uyardı, plastik kartlar tarihe karışacak

Deutsche Bahn uyardı, plastik kartlar tarihe karışacak

Deutsche Bahn dijitalleşme planı kapsamında, Bahncard 25 ve Bahncard 50 aboneliklerinin plastik kartlarının kaldıracağını duyurdu. Bu abonelikler artık sadece dijital formatta çıkacak.

Deutsche Bahn, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme adımları kapsamında, Bahncard 25 ve Bahncard 50 aboneliklerini plastik kart formatından çıkarıyor. 9 Haziran itibarıyla bu indirim kartları yalnızca dijital formatta sunulacak.

Müşterilere gönderilen bir mesajda, kartların artık “sadece dijital formda mevcut olacağı” ancak yazdırılabilir bir belge seçeneğinin de bulunacağı belirtildi.

KULLANIMI ZORUNLU OLMASI DOĞAL

Tüketici koruma örgütlerinden gelen eleştirilere rağmen Deutsche Bahn, müşteri hesabı ve DB Navigator uygulaması kullanımını zorunlu kılıyor. Ancak trende dijital veya basılı PDF belgesi kullanımı da geçerli olacak. Şirket bilet satışlarının yüzde 84’ünün şimdiden dijital olarak gerçekleştiğini ve Bahncard alımlarında e-posta adresi verilmesinin zaten bir gereklilik olduğunu vurguluyor.

DİJİTAL ERİŞİMİ OLMAYANLAR DIŞLANMAMALI

Alman Tüketici Örgütleri Federasyonu Başkanı Ramona Pop, dijital erişimi olmayan veya veri gizliliğine önem veren kişilerin dışlanmaması gerektiğini ifade ediyor. Pop, “Bahncard'ın herkes tarafından kullanılabilmesi için seyahat merkezlerinde ücretsiz olarak dağıtılan kağıt çıktıların erişilebilir olması gerektiğini” belirtiyor.

Deutsche Bahn, plastik kartların kaldırılmasıyla yıllık 30 ton plastik tasarrufu sağlanacağını ve bu adımın çevre dostu bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT