Deutsche Bahn duyurdu, Hamburg Berlin demiryolu hattı kapanıyor

Deutsche Bahn duyurdu, Hamburg Berlin demiryolu hattı kapanıyor

Deutsche Bahn tarafından yapılan açıklamaya göre, Hamburg-Berlin demiryolu hattı Ağustos 2025'ten Nisan 2026'ya kadar kapalı olacak.

Hamburg ve Berlin arasındaki demiryolu hattı, genel yenileme çalışmaları nedeniyle Ağustos 2025’ten Nisan 2026’ya kadar kapalı olacak.

Deutsche Bahn tarafından yapılan açıklamaya göre, bu çalışmaların maliyeti 2.2 milyar Euro olarak öngörülüyor. Bu maliyete ek olarak, 400 milyon Euro’luk bir risk tamponu da hesaba katılmış durumda.

DAHA GÜVENİLİR BİR TREN HATTI HEDEFLENİYOR

Yenileme programı, Deutsche Bahn’ın 2030 yılına kadar 40 yoğun güzergahı temelden yenileyerek tren seferlerinin daha dakik ve güvenilir olmasını sağlamayı hedefliyor.

Program, bu yıl Temmuz ayında Riedbahn’da başlayacak ve ardından Emmerich-Oberhausen koridoru gibi diğer önemli güzergahlar devam edecek.

Riedbahn’ın modernizasyonunun maliyeti yaklaşık 1.3 milyar Euro olarak tahmin edilirken, Hamburg-Berlin hattının kilometre başına maliyetinin daha düşük olacağı belirtiliyor. Ancak, bu hattın üst yapısında yapılacak inşaat çalışmaları nedeniyle bu yıl birkaç ay süreyle kapalı kalması gerekiyor.

Bu çalışmaların, 2025 yılındaki genel yenileme çalışmalarıyla çakışmaması için belirlenen son tarihler bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT