'Derdiyoklar Ali' hayatını kaybetti

'Derdiyoklar Ali' hayatını kaybetti

Bir dönem yaptığı müziklerle ünlenen Derdiyoklar’ın Ali Ekber Aydoğan’ı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

‘Derdiyoklar Ali’ olarak anılan sanatçının ikamet ettiği Almanya Nürnberg’te tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği açıklandı.

Malatyahaber.com sanatçının cenazesinin Salı ya da Çarşamba günü Malatya’ya getirileceğini ve doğduğu Fethiye Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verileceğini yazdı.

Derdiyoklar grubu Ali Ekber Aydoğan ve İhsan Güvercin tarafından kuruldu. Sahnede atlayıp zıpladıkları performanslarıyla, Disko Folk’un ilk isimlerinden olmalarıyla ve doğu ezgilerini batı enstrümanlarıyla çalma tarzını benimsemeleriyle tanınıyor.

Pek çok Anadolu Rock grubunun esin kaynağı olan ikili, aynı zamanda milyonlarca satmış türkülerin de esas bestecileri.

Grubun ve Ali Ekber Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz gibi sanatçılar da pek çok kez seslendirdi.

Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979’da, dönemin en ünlü müzik şirketi Türküola’dan çıkardı; daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Türkiye’de hit olmuş ve ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş, aralarında ‘Türkülerle Gömün Beni’ adlı türkünün de bulunduğu çok sayıda müzik eser yayınladı.

 

 

HABERE YORUM KAT