Depremzedeyle dalga geçen öğretim üyesi hakkında üniversiteden açıklama!

Depremzedeyle dalga geçen öğretim üyesi hakkında üniversiteden açıklama!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, uzaktan eğitim dersi sırasında Malatya'da yaşayan bir depremzede öğrenciyle arasında geçen ve sosyal medyada yer alan diyalog nedeniyle bir öğretim görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde görevli öğretim üyesi Dr. Ö.S., depremden etkilenen Malatya'da derslere uzaktan eğitimle katılan öğrencisi Batuhan B. ile ödevi konusunda konuşurken söylediği sözler üzerine soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı.

Öğretim görevlisi, öğrencisinin depremzede olduğunu bilmesine rağmen ısrarla röportaj istedi. Depremzede öğrenci "hocam röportaj yapacak kimse yok, şehir yok zaten" sözlerine "bırak ya sanki atom bombası attılar" şeklinde cevap verdi. Öğrenci, çaresiz bir şekilde "Hocam, kalacak yerimiz yok. Cezaevinde kalıyoruz" cevabını verince, öğretim üyesi bu defa adeta depremzede öğrenci ile dalga geçti ve şu ifadeleri kullandı: "Ne yaptın da cezaevine düştü?"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatırken, şu açıklamada bulundu:

"Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği anlaşılan ve tasvip etmemiz mümkün olmayan diyalog sebebiyle ilgili öğretim üyesi hakkında rektörlüğümüz tarafından soruşturma başlatılarak görevinden uzaklaştırılmıştır."

HABERE YORUM KAT
1 Yorum