Deprem ablukası: İşte uzmanların uyardığı şehirler

Deprem ablukası: İşte uzmanların uyardığı şehirler

Türkiye’de peş peşe birçok şehirde korkutan depremler meydana geldi. Uzmanlar bu depremleri yorumlayarak büyük deprem beklenen şehirleri açıkladı.

Türkiye bu gece yine peş peşe depremler yaşadı. ümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı saatlerde merkez üssü Erzincan Merkez olan 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Türkiye önceki gün meydana gelen Marmara Denizi’ndeki 4.1’lik depremi konuşmaya devam ederken; Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’den de yeni açıklamalar geldi. "İzmir'de 30 Ekim 2020’de olan deprem denizdeki fay hattında oldu. Kendisinin fay hattı kırılmadığı için İzmir'de deprem olabilir. Özellikle Karşıyaka dikkat etmeli, orada zemin çok kötü" diyen Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin de konuştu.

Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında Marmara Denizinde Riçhter ölçeğine 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yalova’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Marmara Denizi’nde yaşanan depremlerin büyük İstanbul depremiyle ilgili olabileceğini gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT