Deniz Yücel konusunda geri adım

Deniz Yücel konusunda geri adım

Binali Yıldırım, Berlin ziyareti öncesi Deniz Yücel'in tutuklama kararını kendisinin vermediğini belirterek, "Umarım en kısa sürede serbest bırakılır. Kısa zamanda bir gelişme olacağını düşünüyorum" dedi.

FRANKFURT - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de 1 yıldır aleyhinde herhangi bir iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunan Alman ve Türk vatandaşı gazeteci Deniz Yücel hakkında serbest bırakma sinyali verdi.

Yıldırım, devlet televizyonu ARD'nin bu akşam yayımlanacak olan röportajında, "Bu kararı ben almıyorum. Mahkemeler alıyor. Umarım kısa sürede serbest bırakılır. Kısa zamanda bir gelişme olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı referandum öncesi katıldığı televizyon programlarında ve mitinglerde Deniz Yücel'in gazeteci değil terörist olduğunu idda ederek, "Ben varken iade olmayacak" demişti.

Önceki aylarda Alman siyasetçileri de terör destekçisi, Türkiye düşmanı ve Nazi olmakla suçlayan Erdoğan, ABD ile aranın bozulmasının ardından Avrupalı liderlerin eski dostları olduğunu dile getirmeye başlamıştı.

HABERE YORUM KAT