Deniz Ohde’ye 2020 Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü

Deniz Ohde’ye 2020 Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü

Genç yazar Deniz Ohde ilk romanı “Streulicht” ile 2020 Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Genç sanatçıların tanıtımına katkıda bulunmayı hedefleyen 15 bin avroluk Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü 29 Ekim 2020 tarihinde Frankfurt am Main’daki Literaturhaus (Edebiyat Evi) salonlarında takdim edilecek.

Almanya’nın önde gelen yayınevlerinden Suhrkamp tarafından okurla 17 Ağustos’ta buluşturulan romanda yazar birinci tekil şahıs üzerinden  büyüdüğü yere geri dönerek çocukluğunu ve ilk gençliğini yansıtıyor. 

unnamed.png

Deniz Ohde’nin romanını seçen jüri heyeti roman hakkında “Uzun zamandır böyle bir romanı ilk kez görüyoruz. Deniz Ohde karşılaştırmalar arayan, sosyolojik olarak boyun eğmeyen ve nazikçe her şeyi  gün ışığına çıkaran dağınık ışıklı bir eğitim romanı kaleme almış” ifadesine yer verdiler. 

whatsapp-image-2020-08-18-at-20-12-02.jpeg

Alman bir baba ve Türk bir annenin kızı olan Frankfurt am Main doğumlu 32 yaşındaki Deniz Ohde, halen yaşadığı Leipzig’de Almanca öğrenimi gördü. 

Jürgen Ponto Vakfı edebiyat ödülünü bugüne dek kazananlar arasında Martin Mosebach, Einar Schleef, Arnold Stadler, Zoë Jenny, Andreas Maier, Zsuzsa Bánk, Reinhard Kaiser-Mühlecker, Sasha Marianna Salzmann ve Miku Sophie Kühmel gibi isimler yer alıyor.

+49 – FRANKFURT

FOTO: Suhrkamp / © Heike Steinweg

HABERE YORUM KAT