Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 50'inci yıldönümünde büyük bir törenle anılacak!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 50'inci yıldönümünde büyük bir törenle anılacak!

68 kuşağının önderleri, darağacındaki üç fidan, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan idamlarının 50'inci yılında da unutulmadı.

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 6 Mayıs 1972 idam edilerek katledilişlerinin üzerinden 49 yıl geçti.

Bu yıl pandemi nedeniyle kitlesel anma törenleri yapılamıyor. Ancak önümüzdeki yıl için kitlesel bir anma töreni planlanıyor. 

Üç fidan ölümlerinin 50'inci yıl dönümünde Almanya'nın Frankurt kentinde anılarına yakışır bir törenle anılacak.

Tam Bağımsız Türkiye için kendilerini feda eden üç fidan anmasında halkın sanatçıları da yer alacak. Suavi, İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Leman Sam ve Lale Koçgün Frankurt'ta Denizler için ayrılan salonda bağımsızlığın türkülerini söyleyecek.

Anma töreni 2022 yılının 8 Mayıs'ında gerçekleşecek.

Yol TV, Medico İnternetional, Mainz Alevi Kültür Merkezi, Özgürüz gibi medya ve sivil toplum kuruluşlarının destekleyici olduğu etkinliğin ana sponsoru ise gazeteniz Artı49...

03.jpg

Organizasyonla ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. 

Etkinliğin organizatörlerinden yapılan açıklamada "Dünya'da ve ülkemizde 68 kuşağının başlatmış olduğu devrimci coşkuya ve direniş geleneğine saygının daha da artmış olduğunun farkındayız. Denizler, bu halkın yüreğinden ve bilinçlerinden yok olmayacak" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum