Demiryolu grevi Almanya'yı kilitledi: Berlin'de kaos

Demiryolu grevi Almanya'yı kilitledi: Berlin'de kaos

Almanya'da demiryolu grevi Berlin'de metro istasyonlarında kaosa neden oldu.

Alman Makinistler Sendikası'nın (GDL) çağrısıyla başlayan demiryolu grevi bugün sona erdi.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ve diğer şirketler ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ikinci kez greve başlayan makinistler bugün itibariyle grevi sonlandırdı.

Ancak aksamalar devam ediyor.

Berlin'de bulunan Stadtmitte İstasyonu grevin en yoğun hissedildiği istasyonlar arasında yer aldı. Uzun süre gelmeyen trenler, yüzlerce yolcunun peronlarda kalabalık yapmasına ve alışılmışın dışında bir izdihama yol açtı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, yoğunluğa "demiryolu grevinin neden olduğu ve metrolardaki aksamanın yolcu talebinin karşılanmasını engellediği" belirtildi.

Açıklamada, "Kontrol merkezindeki meslektaşlarımız araçları ve personeli mümkün olan en iyi şekilde organize ediyor ve şu anda ellerinden geldiğince tüm güzergahlarda düzenli bir hizmeti sürdürmeye veya yeniden sağlamaya çalışıyorlar" denildi.

YURTTAŞ "SORUN ŞİRKETLERDE" DEDİ

Sosyal medya hesapları üzerinden yaşanan kaosa dair görüşlerini paylaşan bazı yolcular ise durumun makinistlerin grevinden kaynaklanmadığını ileri sürüyor. Bir yurttaş, yaptığı paylaşımda "Bu kesinlikle grevlerden kaynaklanmıyor. Haftalardır böyle" diyerek sorunun ulaştırma şirketinden kaynaklandığına dikkat çekiyor.

DUYURU YAPAN YOK

Yurttaşlar en çok da olası gecikmeler ve sefer iptallerinden haberdar edilmemeleri konusunda şikayetçi. Şirket yetkililerinin aksamaların nedenini kamuoyuyla paylaşmadıkları öne sürülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT