'Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter'

'Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "MHP'nin varlığını kimseye ezdirmeyin, kimseye satmayın. Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter" dedi.

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı.

Bahçeli şöyle konuştu:

"MHP'nin varlığını kimseye ezdirmeyin, kimseye satmayın"

"Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız, ihanetin Meclis'te temsiline imkan tanıyan her türlü oyunun farkına vararak kendi davasını, MHP'nin varlığını kimseye ezdirmemeli, kimseye satmamalı." diyen Bahçeli, "Onun için hepsine çağrıda bulunuyorum, bu seçimde yeni bir sürece giriyoruz, bu süreç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Burada güçlü bir MHP olarak Mecliste olmak istiyoruz. Birtakım çevrelerin 'Barajı aşarlar, aşmazlar' tartışmalarına artık yeter, MHP üzerinde böyle bir yorum yapmayın" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

"MHP'nin bünyesine değişik alanlarda değişik kişiler tarafından fitne yayarlar. Bunları boşuna mı destekliyorsunuz, şuyumuz var... Her dönemde bürokrasde de bulunanlar ve yeni dönemde de bürokraside olmak isteyenler 'ülkeyi ancak bu durum kurtarır' diyerek kendilerine menfaat yaratıyorlar. Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey'i destekleyeceğimizi ifade etmişiz. Hal böyle olunca yürtmenin başı seçildiği takdirde Recep Tayyip Erdoğan'dır. TBMM içerisinde güçlü bir MHP olmasını istiyoruz. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun işi.

"Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter"

Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter. Tuğrul Bey'e teklifte bulundu. Meral Akşener kabul etmediklerini ifade ediyorlar. Ne yapacağız biz, bu kadar mücadele veriyoruz. Bir değerli gazeteci 'bunlar hazine yardımı almak için böyle bir ittfaka girdiler, barajı aşamayacak korkusuyla böyle yapıyorlar...' dedi. Bunları da söylemeyen kalmadı. Biz ne yapacağız, girdiğimzi yolda devam edeceğiz" dedi.

''AK Partili adaylar Cumhurbaşakanı'nın adaylığını konuşmuyorlar''

Bahçeli, daha önce fitne vurgusu yaptığı konuşma hatırlatılınca, ''Cumhur ittifakında nifak uyarım AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti Kayseri'deki istişare ve toplantımızda kullandığımız bir kelimedir. O AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti'nin bunu bilmesi ve görmesi lazım. MHP'nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar.  Ama Sayın Cumhurbaşakanının adaylığını konuşmuyorlar. Bir tanesi daha var MHP'nin büyük kurltayında MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, dedim. Yapılan konuşmalarda 'bir MHP'yi neden taşıyalım, güçlü bir AK Parti'yi yaratalım.' Hiç ağızlarından cumhurbaşkanı adayı çıkmıyor. Bunlar her yerde 3-5 tane var.'' dedi.

"En hırçın adam olarak Muharrem İnce görünüyor"

Bahçeli, ''Bir kişi hali hazırda cumhurbaşkanı olan birine, saçmalamasın denir mi. Zannediyorlar ki buradan biz puan alırız. Bu millet yüce bir millet. Hırçın adamı belli ölçülerde sever. Sürekli hırçın olanlardan da nefret eder. En hırçını Muharrem İnce görünüyor. (Erdoğan-İnce benzetmesi) Ben fazla benzetmiyorum, en azından Recep Tayyip Erdoğan bisiklete binmiyor. Ne işin var efendim. Bineceksen git nerede binersen bit. Kürsüde binerek...'' dedi.

Didem Yılmaz'ın Çiller'in AK Parti'nin İstanbul mitingine katılımına dair sorusuna ''Tansu Çiller başbakanlık yapmış Türkiye'nin önemli siyasi kuruluşunda Süleyman Demirel'den sonra genel başkan olmuş. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartları dikkate alarak o mitinge katıldı. Milli şuur itibari ile buradayım dedi. Bu çok kapsamlı üzerinde düşünülmesi gereken geçmişte tecrübeleri olan bir siyasetçinin kullandığı bir kelime. Ben onu tebrik ettim. Çiller Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak o mitinge katıldı'' cevabını verdi.

"MHP'nin buna ihtiyacı yok"

Bahçeli, ''Türkiye'nin maalesef siyasi kültürü bu yöne gitmiş. Kimse olumlu ve geleceğe yönelik bir şey düşünmüyor. Kimsenin haysiyeti ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Gidebilir (Çiller). Bizi de davet ettiler. Bu miting AK Parti'nin mitingidir. Benim bir katkım yok bu mitinge. Cumhur İttifakı demek iki ayrı partiyi birbirinden tamamen soyutlayarak yorumlarsanız böyle bir toplantıya bizim katılmamız bize ne kazandırır. Geldiler, büyük alkış aldılar gittiler. MHP'nin buna ihtiyacı yok'' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT