Damat Davos'ta konuştu

Damat Davos'ta konuştu

Başbakanlığı döneminde “Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos'a gelmem" diyerek salonu terk eden Erdoğan, bu kez toplantıya damadı Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ı gönderdi.

DAVOS - İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, zirveyi izleyen Türk basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fransa Maliye Bakanı ve Almanya Ekonomi Bakanı ile yaptığı görüşmelere ilişkin Bakan Albayrak, gerek Fransa ve Almanya'da yaşanan son dönemdeki gelişmeler, gerekse küreselleşme ikliminde korumacılığın arttığı bir dönemde ikili ilişkilerin çok daha etkin ve üst bir noktaya nasıl taşınabileceği konusunda somut birçok konuyu ele aldıklarını aktardı.

Albayrak, ekonomide son yaşananlara Türkiye’deki reel ekonominin çok güçlü bir cevap verdiğini belirterek, “Bunun bir sebebi yok, birçok sebebi var. En önemlisi, müthiş bir ekonomik koordinasyon aklıyla hareket edilen bir süreçten bahsediyoruz.” dedi.

"İnşallah çok daha güzel günler bizi bekliyor" 

Albayrak, bu yıl bütçede önceliklerinin “faiz tasarrufu” elde ederek borçlanma maliyetlerini düşürmek olduğunu söyledi.

KDV iadeleri konusunda ciddi bir çalışma yaptıklarını belirten Albayrak, “Bütçe dengesi içinde ciddi bir çalışma yaparak bununla ilgili adımlar atabiliriz.” diye konuştu.

Bakan Albayrak, Türk ekonomisinin son 6 ayda tarihinin hiçbir döneminde muhatap olmadığı spekülatif ataklara maruz kaldığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Türkiye birçok ülkenin ve kurumun beklentisinin aksine birkaç yıl bile değil belki bundan çok daha kısa sürede bu süreci bertaraf edip toparlanmayla, realist bir sisteme girdiğini gösteriyor. Ocak ayı itibariyle ortaya çıkan resim iyileşmenin, beklenenden daha hızlı olduğu yönünde. Rakamlar nisan, mayıs ayına hızlı döndüğümüzü gösteriyor. Bu iyileşmenin ne kadar hızlı gerçekleştiğini ve kredi piyasasındaki canlanmayla birlikte ekonomideki toparlanmanın çok daha hızlı şekilde hayata geçeceğini düşünüyoruz."

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerinden sonra, Türkiye'nin seçimsiz bir döneme girdiği için kazanımların çok daha etkin ve güçlü oluğu olduğu bir döneme girileceğini vurgulayan Albayrak, "Bu konuda en ufak bir endişemiz yok. İnşallah çok daha güzel günler bizi bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2009 yılında katıldığı Davos'ta “Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos'a gelmem" diyerek salonu terk etmişti.

 

HABERE YORUM KAT