Damadın ekibi Yiğit Bulut’tan rahatsız mı?

Damadın ekibi Yiğit Bulut’tan rahatsız mı?

Eski Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak tarafından yönetilen Sabah gazetesi, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut'a çattı.

Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, “Emin olun, bazen susmak iyidir. Az konuşan kınanmaz”ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem, Merkez Bankası’nın başındaki Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından üst üste televizyon kanallarına çıkıp yorumlarda bulunmaya başlamıştı.

‘AĞZI OLAN KONUŞMASIN’
Dilek Güngör’ün “Ağzı olan konuşmasın” başlıklı yazısının satır başları şöyle:

“Nasıl oldu, ne için oldu, hangi amaçla oldu, bilmiyorum. Ama pek de iyi olduğu söylenemez.

Ne mi geveliyorum.

Son günlerde hangi TV’yi açsam, hangi ekonomi kanalına baksam, hangi ajansı tarasam önüme bir danışmanın ya da filanca kurulun üyesinin açıklaması düşüyor. Onlara bir de milletvekilleri eklenince, başıboşluk görüntüsü alıp başını gidiyor.

İsim isim saymaya gerek yok.

Danışmanlar da kurulların üyeleri de vekiller de Merkez Bankası’nın faiz politikasından girip, rezervlerden çıkıyorlar. Tabii, o kadar çok konuşunca kimi zaman bir denilen diğerini tutmayabiliyor!

Belki kötü niyetli değiller. Kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Fakat ekonomi belirsizliği de sevmez, bu dağınıklık izlenimini de… Zira, her kafadan ses çıkması piyasanın ateşini söndürmediği gibi daha da tepki çekiyor hatta kafa karıştırıyor. Üstelik, ekonomide yaratılmaya çalışılan belirsizliği giderecek muhataplar belli… Bırakalım, Merkez Bankası Başkanlığı’na yeni atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ya da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan gerekli açıklamaları yapsın.

Emin olun, bazen susmak iyidir.

Az konuşan kınanmaz!”

HABERE YORUM KAT