Dalga dalga korona: Almanya’da günlük vaka sayısı yeni bir rekor kırdı

Dalga dalga korona: Almanya’da günlük vaka sayısı yeni bir rekor kırdı

Almanya’da son 24 saatte 14 bin 714 koronavirüs vakasının kayıtlara geçmesiyle günlük vaka sayısında yeni bir rekora ulaşıldı. Polis teşkilatı da endişeli.

Robert Koch Enstitüsü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Almanya’da en yüksek günlük vaka sayısının kayıtlara geçtiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 14 bin 714 vakanın kayıtlara geçtiği ülkede, son 24 saatte 49 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 10 bin 3’e yükseldi. Aktif koronavirüs vaka sayısının 93 bin 900 olduğu ülkede toplam vaka sayısının ise 418 bin 5’e ulaştığı, 314 bin 100 kişinin ise iyileştiği belirtildi.

YÜZLERCE POLİS KARANTİNADA 

Almanya Federal Polis Teşkilatı Genel Müdürü Dieter Romann, polisleri salgına karşı uyararak kendilerini daha sıkı korumalarını istedi. Polis teşkilatının birçok bölgede sağlık çalışanlarına hizmet verdiğini bu nedenle 1574 polisin karantinaya alındığını belirten Romann, 136 polisin koronavirüs testinin de pozitif çıktığını söyledi. Romann, “Başarısız olursak ışıklar söner. Bu nedenle, federal polisin tüm çalışanlarının kendilerini sağlıklı tutma görevi vardır. Görevimizin gereği olarak riskimiz daha yüksek, bundan dolayı daha dikkatli olmak zorundayız” dedi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT