Daha da sert geliyor: En ufak öksürük ve nezlede dahi karantina mı?

Daha da sert geliyor: En ufak öksürük ve nezlede dahi karantina mı?

Almanya Başbakanı Angela Merkel eyalet başbakanları ile karantina ve korona önlemlerini görüşecek. Görüşme önlemlerin sıkılaştırılmasına yönelik.

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel pazartesi günü  telekonferans üzerinden eyalet başbakanları ile bir araya gelerek  korona önlemleri ve kısmi karantina konusunu mercek altına alacak. Sıkı önlemlerin daha da sertleştirilmesini öngören taslağa göre öksürük ve nezlede dahi karantina öneriliyor. 

SINIFLAR İKİYE BÖLÜNECEK

Alman Basın Ajansı DPA’ya göre okulların açık kalması konusunda “devam” mesajı verilirken, okullarda maske takma şartının da kapsamı genişletilmek isteniyor. Buna göre öğrencilerin ve öğretmenlerin okul bahçesinde ve sınıfta maske takması hedefleniyor. Küçük grupların oluşturulması için sınıfların ikiye ayrılması da isteniyor.

10 KİŞİ DEĞİL SADECE 2 KİŞİ 

Açık görüşmelere de sınırlamalar yolda. iki haneden 10 kişiye kadar izin verilen buluşmalara ise sadece iki kişi sınırı getirilmek isteniyor. Noel tatiline dek aile iptal edilmesi isteniyor. Ayrıca öksürük, nezle gibi soğuk algınlığı belirtileri gösterenlerin derhâl karantinaya alınması da öneriler arasında. Almanya'da halihazırda dışarıda iki haneden 10 kişiye kadar buluşmalara izin veriliyor. 

Alman hükümeti sertleştirilmiş önlemler paketi ile tırmanan vaka sayılarının azaltılmasını hedefliyor. 

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT