Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan gece mesajı: Bahçeli’nin Erdoğan’a restine ilk destek

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan gece mesajı: Bahçeli’nin Erdoğan’a restine ilk destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 50+1 şartının değişmesi çıkışının ardından MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’ı kırmadan bu görüşe katılmadığını net olarak açıkladı. Bahçeli’ye ilk destek gece mesajıyla Erdoğan’ın başdanışmanın geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 50+1 şartının değişmesine yönelik sözlerinin başlattığı tartışma sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin geçmişteki görüşünde değişiklik olmadığını belirtirken, "Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partiye desteklerinin sürdüğünü vurgulayan MHP Genel Başkanı, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımız ile aramıza giremeyecektir." diye konuştu. MHP lideri, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gelip geçici bir heves olmadığını" da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 50+1 şartının değişmesi yönündeki çıkışının ardından bugün MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’ı kırmadan bu görüşe katılmadığını net olarak açıkladı. Bahçeli’ye ilk destek gece mesajıyla Erdoğan’ın başdanışmanından geldi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yani seçimdeki 50+1 şartının mimarlarından kabul edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum sosyal medyada bir açıklama paylaştı.

Mehmet Uçum’un mesajındaki “Cumhur İttifakı aynı zamanda başkanlık sisteminin ve demokratik meşruiyet esaslı seçim sisteminin TEMEL NORMunun belirleyici güvencelerinden biridir ve Türkiye’de çoğulcu demokrasinin temel koruyucu gücüdür” ifadesi Bahçeli’ye destek olarak yorumlandı.

İşte Mehmet Uçum’un o mesajı:

“Ak Parti; toplumsal demokrasi güçlerini kapsayan, halkın demokrasisinden yana olan, çeşitlilik içeren, geniş bir sosyal tabana sahip, en büyük kitle partisidir. Ak Parti Türkiye’de halk demokrasisinin güvencesi olan bir partidir.

Cumhur İttifakı sıradan bir parti ittifakı veya seçim ittifakı değildir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin beka ittifakıdır. Cumhur İttifakı; ortak gelecek perspektifine sahiptir, ülke esaslıdır, Millidir ve Kurucu bir ittifaktır. Cumhur İttifakı aynı zamanda başkanlık sisteminin ve demokratik meşruiyet esaslı seçim sisteminin TEMEL NORMunun belirleyici güvencelerinden biridir ve Türkiye’de çoğulcu demokrasinin temel koruyucu gücüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Ülke Lideridir.

Yaşasın Tam Bağımsız Güçlü Türkiye”

mm.jpg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum