Cübbeli o şeyh hakkında konuştu: Kaç karısı var, belli değil

Cübbeli o şeyh hakkında konuştu: Kaç karısı var, belli değil

Cübbeli Ahmet, Sakarya'da Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor Müdürü, Rektör ve Müftü'nün önünde el pençe durduğu Şeyh Muhammed Hüseyni hakkında açıklamalarda bulundu.

Cübbeli, “Kaç karısı var, belli değil. Cemaati uyardım. Bir kadınla kızı kandırıp devamlı evlilikler yapmasın diye...” dedi.
 
Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya'da devlet protokolünün karşısında el pençe durduğu Iraklı Şeyh Muhammed el Hüseyni'yi sahte nikah yaparak sürekli eş değiştirmekle suçladı. Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Ünlü, şunları söyledi:

15 yıl kadar önce Musul'dan geldi. Suriyeli bir alimin çocuğu getirdi yanıma. “Peygamber torunudur” dediler, Hadid Ailesi'ndenmiş. “Bayağı çile çekmiş, hapislerde kalmış. Guantanamo'dan manen kaçtı” diye anlatıyorlardı, keramet olarak. Guantanamo'dan kim uçacak? Uçan kuş kaçamıyor.

PEYGAMBER TORUNU DİYE PARA GÖNDERDİM
Şanlıurfa'ya yerleşti. “Geçimim yok” dedi. Aylık bir şeyler gönderdim, peygamber torunu diye. Zaman geçti. Şeyhliğini ilan etti. Müritler, tekkeler, dergahlar… Cemaati Türklerden. Türkçe öğrenmişti. Bir dolu Türk ile evlendi. Şanlıurfa'daki aşireti bunu terk etti. Barınamadı.

Vatandaşlık da almış. Adı, Haccan el Hadid'ti. Baktım, kendisine ‘Hüseyni' diyor. Hazreti Hüseyin'in soyundan olunca Hüseyni oluyorsun. Ben 45 senedir Cübbeli Ahmet olarak biliniyorum. Adımı değiştirip niye ‘Takkeli Hasan' yaparım? İyi bir alamet değil.

‘ONU BOŞADIM, BUNU ALDIM’
Evlilik meselelerini duydum. “Onu boşadım, bunu aldım” diye… Telefonlar geldi. Kadının biri diyor ki “Arabada şahit yok, nikah yaptı. Kaç karısı var, belli değil.” Ben de “Durumu iyi görmüyorum, iş çığırından çıktı, uyanık olun diye” cemaati uyardım. Bir kadınla kızı kandırıp devamlı evlilikler yapmasın diye… Böyle evlilik mi olur yani? İlansız, şahitsiz… Devamlı değiştiriyordu.

NE OLMUŞTU?
Sakarya’da Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor Müdürü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Müftü, Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni’yi ağırladı. Ardından heyet olarak şeyhi İstanbul’daki tekkesinde ziyaret edip fotoğraf çektirmişti.

Şeyh ziyareti tepki çekti
Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni'ye yaptıkları ziyarete ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “Sakarya'da 132 ülkeden yabancı öğrenci var. Şeyhin de maddi anlamda destek olduğu, ülkemize gelmesine vesile olduğu öğrenciler vardı. Bu öğrencilerden bazılarının yaşadığı maddi sıkıntılar vardı. Kendisini ziyaret edip sıkıntıları konuştuk.”

HABERE YORUM KAT