Cübbeli hocanın amacı ne? Almanya'daki Türklere ülkenin ekonomisini batırma çağrısı yaptı…

Cübbeli hocanın amacı ne? Almanya'daki Türklere ülkenin ekonomisini batırma çağrısı yaptı…

Cübbeli hocanın, Almanya'daki Türklere verdiği ‘Bunları yapın Almanya'yı el birliğiyle batıralım’ tavsiyesi sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada 2016 yılında paylaşılan bir video tekrardan gündem oldu. Videoda cübbeli ve sarıklı bir adam, Almanya’daki Türklere ülkenin ekonomisini batırmak için şu çağrıda bulundu:

"Pazartesi günü, hemen bankalara gideceksiniz herkes bin Euro para çekecek. Salı günü gidip 2 bin Euro çekeceksiniz bu sefer. 3 milyon Türksünüz burada. Üçüncü gün gidip 3 bin Euro'yu bankaya yatıracaksınız. Bu yatırdığınız paraları bir hafta içinde bankalar taşıyamayacak birbirlerine, bakın nasıl kaos yaşayacaklar. Sonra dördüncü gün perşembe cumaya olmadan gidip 5 bin Euro alacaksınız cebinize koyacaksınız ve bir daha da yatırmayacaksınız. 3 Milyon insan 5 bin Euro'yu çeksin önce üç gün bir sallansınlar ne yapacaklarını bilemesinler. Sonra bir daha bakalım cumhurbaşkanımız için 'Erdoğan korktu' haberleri yapabilecekler mi? Diyecekler ki 'Ya Erdoğan'a kalmadı mesele bir tane hocaları var bunların böyle söyledi, bizim ekonomiyi altüst etti. Eğer cumhurbaşkanları emir verirse ne hale düşeriz.'  Öyle bizi hafife almasınlar.”

HABERE YORUM KAT