Cübbeli Ahmet'ten sert tepki: Aklım almıyor, böyle bir şey olmaz

Cübbeli Ahmet'ten sert tepki: Aklım almıyor, böyle bir şey olmaz

Ahmet Mahmut Ünlü, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi altı yaşındayken 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla 'evlendirmesini' yorumladı: "Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor."

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiğini' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, konuyu kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yle konuştu. 

Bahsi geçen cemaatin ekran yüzü' olarak nitelenebilecek Ünlü, şunları söyledi:

'BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ'
"O olayın aslını bilmiyorum. Benim yaklaşık 15 yıldır görüşmediğim kişinin yaptığı belirtilen konu mahkemeye intikal etmiş. Ne olmuş, ne olmamış şimdi mahkemeye intikal ettiği için mevzuyu da bilmiyorum. 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Ne İslam'da, ne dinde, ne Kur'an'da böyle bir şey olmaz.

'BUNLAR DİNİMİZE ÇOK BÜYÜK ZARAR VERİYOR'
Ama hani Anadolu'da 'Beşik kertmesi' olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14- 15 yaşına gelir. O nikah ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor."

HABERE YORUM KAT