“Çözüm(leme)” geliyor: Utku Erişik, yeni düşün dergisi ile Almanya’da

“Çözüm(leme)” geliyor: Utku Erişik, yeni düşün dergisi ile Almanya’da

Tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erİşik’in yayına hazırladığı düşün dergisi “Çözüm(leme)”, Almanya’da da okurlarla buluşuyor.

Türkiye’de yayımlanan düşün dergisi “Çözüm(leme)”nin, Almanya'da da düzenli dağıtıma verileceği açıklandı. Mayıs-Haziran 2020 sayısı ile birlikte yayın yaşamına başlayan iki aylık derginin Türkiye ile eş zamanlı Almanya’da okur önüne çıkacağı, Avrupa, ABD ve tüm dünya dağıtımının Almanya Hamburg merkezli yapılacağı bildirildi. Dergi kültür, sanat ve siyaset alanlarındaki çalışmalara ağırlık veriyor.  

a15d987f-2609-4ae1-8f08-2701ec589d3a-(1)-001.jpg

Tek kişilik gösterilerinde milli mücadelenin bilinmeyen yönlerini, gizli kahramanlarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci duruşunu anlatmasıyla ünlü tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik, yayın hayatına başlayan “Çözüm(leme)” hakkında sosyal medya hesaplarından detaylı açıklamalarda bulundu. Erişik, açıklamasında özetle şunlara yer verdi:

SABAHATTİN ALİ’DEN DOĞAN AVCIOĞLU‘NA

“Bugüne dek, karşınıza içi boş hiçbir çalışma ile çıkmadım; bu dergi de alnımın akıyla çıktığıma inandığım bir dergi oldu. Hem şikayet etmekten öteye gidemeyen bir çizgiden uzak, çözüm üreten; hem de sığ bir söylemden uzak, çözümleme (analiz) yapabilen bir dergiye ihtiyaç çoktu.Hamasî söylemlerden hepimiz sıkıldık, bunaldık. Atatürk'ün yolunda yürüyüp de akıl ve bilimden nasibini almamış bir kitle yaratılmak isteniyor. En başta buna karşı çıkmak bir ihtiyaçtı. Sabahattin Ali'yi yalnızca Kürk Mantolu Madonna romanından ibaret sanan, 'iyi bir şarkı sözü yazarı' olarak bilen cehalete karşı, Doğan Avcıoğlu gibi Kemalizm'e fikir babası olmuş isimlerin unutulmuş olmasına karşı dimdik duran, yeni yazarlarla birlikte bu gibi değerli isimlere de yer veren, oldu. Almanya'daki okurlarımız da Türkiye'deki okurlarımızla eşzamanlı okuyabilecekler. Daha da açık söylemem gerekirse, mart ayı başında patlayan bu salgın hastalık yüzünden tüm etkinliklerimiz iptal oldu.

 

KUVAYI MİLLİYE

Bu derginin tiyatromuzun ayakta durabilmesi için yaşamsal bir önemi de var. Atatürk'ü yalnızca gündelik siyasete indirgemeyen, bir dava olarak gören, bu nedenle de akademisyen kadar işçi yazarı, çiftçi yazarı da olan, her iki ayda bir Türkiye'den evinize Kuvayı Milliye'nin 1919, cumhuriyetin 1923 ruhunu dolduracak bu dergi Almanya'da artık size emanet.”

cozumlemekucuk-001.jpg

DAĞITIM HAMBURG'DAN

Öte yandan Çözüm(leme) dergisinde yazıları yer alacak yazarlardan bazıları ise şöyle: 

Ahmet Yiğit, Ali Can İlvan, Ataol Behramoğlu, Attilâ İlhan, Ayşe Emel Mesci, Barış Doster, Barış Turan, Bedri Baykam, Bertolt Brecht, Ceyhun Atuf Kansu, Ceyhun Balcı, Cihangir Amca, Deniz Banoğlu, Devrim Seyrek, Doğan Avcıoğlu, Ebru Figen Erişik, Emin Emre Beydili, Emine Hekimoğlu, Feyza Hepçilingirler, Hidayet Karakuş, Işık Kansu, Jean Paul Sartre, Melahat Döker, Metin Erdoğan, Sabahattin Ali, Suay Karaman, Şükrü Budak, Türkân Başyiğit, Utku Erişik. Dergiyi edinmek ya da abone olmak isteyenlerin, Hamburg'da derginin dağıtım şirketini kuran Derya Tüncel’e 0151-47397860 numaralı telefondan ulaşabilecekleri  belirtildi.

HABERE YORUM KAT