Corona yardımları IŞİD’e gitmiş! Basılan camilerden 250 bin Euro çıktı

Corona yardımları IŞİD’e gitmiş! Basılan camilerden 250 bin Euro çıktı

Berlin’de, aralarında bir Türk camiinin de bulunduğu camilere yapılan baskınlarda, paranın Ortadoğu’daki islamcı teröristlere gönderildiğine dair kanıtlar bulundu.

250 bin Euro’ya el konuldu. Bazı yöneticilere ''haksız corona yardımı“ alma soruşturması açıldı.

  
Almanya’nın başkenti Berlin’de, Kreuzberg’deki Mevlana Camii ile bir çok cami ile yöneticilerinen evlerine ekim ve kasım aylarında yapılan corona baskınlarında 250 bin Euro’ya el konuldu. Bazı cami dernekleri yöneticilerine parayı IŞİD’e aktarmak“, bazılarına da corona yardım dolandırıcılığından soruşturma başlatıldı.

''SORUŞTURMA AÇILDI''

Bu paranın, alınan haksız corona yardımının yaklaşık 5’te biri olduğu, şirket veya esnafa verilen corona yardımını haksız yere alan bir çok cami yöneticine de soruşturma açıldığı duyuruldu.

Çok sayıda müfettiş, Eyalet Kriminal Dairesi ile yapılan baskınlarda, ayrıca bazı camilerden, Ortadoğu’da savaşan islamcı teröristlere para gönderildiği saptandı. Doğrudan terör finansmanının basılan Arap camilerinden yapıldığı sanılıyor. Ayrıca, haklarında soruşturma açılan 60 kişiden bazılarının da, bu tür ilişkilerinin olduğuna ilişkin kanıtlara ulaşıldı.


''5 YIL HAPİS İSTEMİ''

Alman Polisi, ''Camiye ayakkabıyla girdiler“ denilmemesi için, baskınlara halıyla gitmişti. Camiler, cami dernekleri, dernek yöneticilerinin büroları ve evleri aranmıştı. Bu aramalarda 250 bin Euro’ya el konuldu. Ayrıca, cami yöneticilerine ''haksız yere ve sahte belge ile devlet yardımı almak“ suçundan 5 yıl hapis istemiyle soruşturma başlatıldı.
Alman Bild Gazetesi, kasım ayındaki baskınlara polisin halıyla gitmesini böyle duyurmuştu.

12.jpg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum