Çok konuşulacak iddia! Erdoğan aldığı telefon yüzünden mi Kıbrıs müjdesinden vazgeçti?

Çok konuşulacak iddia! Erdoğan aldığı telefon yüzünden mi Kıbrıs müjdesinden vazgeçti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs ‘müjde’si hakkında konuşan Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, çarpıcı bir soru sordu.

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey ile buluştu ve sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC Meclisi’ndeki konuşmasının bir saat geç başladığına dikkat çeken Gürel, “Birilerinden telefon mu geldi, bazı görüşmeler mi yapıldı da vazgeçti, kuşkuluyum. Yok, eğer Erdoğan gerçeklerden bu kadar kopuk davranıyorsa o zaman hepimizin kaygı içinde olması gerek” dedi.

O BİR SAAT İÇİNDE NE OLDU? KUŞKULUYUM!

Gürel'in konuyla ilgili sorulan sorulara cevapları şöyle oldu:

Cumhurbaşkanı’ndan Kıbrıs’ta büyük müjdeler bekleniyordu. Çıka çıka külliye çıktı...

Bunun tanınma adımı mı olacağı bile sorgulandı ve evet, sonunda çayır, çimen ve bina çıktı. Ben doğrusu şundan bile kuşkuluyum. Tayyip Erdoğan Kıbrıs meclisindeki konuşmasına bir saat geç başladı. Birilerinden telefon mu geldi, bazı görüşmeler mi yapıldı da vazgeçti?

Şunu mu söylüyorsunuz?: Aslında başka bir müjde olabilirdi ama bir saatlik gelişmede bir şey oldu ve gerçek müjde açıklanamadı....

Evet, bunu söylüyorum.

Bu bir bilgi mi, tahmin mi?

Tamamen tahmin...

Külliyeden bir müjde olamayacağını mı varsayıyorsunuz?

Aynen öyle. Eğer büyük bir şaşkınlık içinde ve gerçeklerden bu kadar kopuk şekilde davranıyorsa Sayın Erdoğan o zaman zaten hepimizin kaygı içinde olması gerekiyor.

Az önce de söylediniz. Aslında beklenen müjde biraz da Azerbaycan’ın KKTC’yi tanımasıydı... Neden tanımıyor?

Bence olmaması için birtakım nedenler öne sürülebilir ama yapılmasını düşündürecek nedenler kadar büyük değil. Karabağ özellikle engeldi, çünkü orada ayrı bir devlet ilanı söz konusuydu. Fakat Karabağ sorunu çözüldükten sonra Azerbaycan’ın önünde bir engel kaldığını düşünmüyorum. Tabii Rusya’yla ilişkilerini de göz önünde tutmak gerekiyor. Türk-Rus ilişkilerinin mutlaka olumlu şekilde geliştirilmesi gerekiyor ki Azerbaycan’ın tutumu kolaylaştı.

HABERE YORUM KAT