Çocuğa insan dışkısı yediren üvey anneye hapis

Çocuğa insan dışkısı yediren üvey anneye hapis

Kayseri’de Fatma Y. isimli kadın üvey kızı B.Y.’ye eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada hapis cezası aldı.

Kayseri’deki bir üvey anne acımasızlığı babanın durumdan şüphelenip eve ses kayıt cihazı yerleştirmesiyle ortaya çıktı. Kadının üvey kızına eziyet ettiği, çocuğa insan dışkısı yedirdiği anlaşıldı. Mahkeme suçu tespit edilen sanık Fatma Y.’yi beş yıl hapisle cezalandırdı.

39 yaşındaki baba C.Y. altı yaşındaki oğlu R.Y.’nin 15 Ağustos 2020’de ranzadan düşerek ölmesi üzerine kızı B.Y.’nin ve eşinin davranışlarından şüphelendi ve eve ses kayıt cihazı yerleştirdi. Ve o cihaz 18 Ağustos 2020 ile 10 temmuz 2022 arasında yaşananları ortaya çıkardı: Baba C.Y.’nin koyduğu ses kayıt cihazında eşi Fatma Y.’nin üvey kızı B.Y.’ye farklı tarihlerde hakaret ve eziyet ettiği ve insan dışkısı yedirdiği ortaya çıktı. Babanın şikayeti üzerine Fatma Y. hakkında ‘eziyet’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Fatma Y. ile taraflar hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Fatma Y. “İddia edildiği gibi B.Y.’ye hiçbir kötü muamelem olmadı. C.Y. ile ikinci evliliğimi yaptım. Babası ile evlendiğimde B.Y. iki yaşındaydı. Ses kaydı alındıktan iki sene daha evli kaldık. Bir kez boşandık. Tekrar evlendik. Böyle bir şey yapmış olsaydım B.Y.’nin babası benimle ikinci kez evlenmezdi” dedi.

‘TUVALETİ YEDİRİRDİ’

Üvey annesinin kendisine şiddet uyguladığını anlatan ve artık beş yaşının üstünde olan mağdur B.Y. ise “Banyoda saçımı çekiyordu. Kafamı suya daldırıp orada bekletiyordu. Babam işten dönünce bize iyi davranıyordu. Hakaret edip oklavayla dövüyor, tuvaleti yediriyordu, acı biber yediriyordu” diye anlattı.

‘İŞE GİTTİĞİMDE EVLATLARIMI DÖVMÜŞ’

İşe gittiğinde çocuklarına zulmedildiğini bu cihaz sayesinde öğrendiğini anlatan baba C.Y. de “Akşam eve geldiğimde herkes sessizdi. Ama işe gittiğimde evlatlarımı dövmüş. Psikolojilerini bozmuş. Kızım her gün işe gittiğimde dayak yediklerini söyledi” dedi.

Savcı mütalaasında “sanığın üvey çocuğu olan mağdura hakaret içerikli sözler söylediği, insan dışkısı yedirdiği, insan onuruna yakışmayan birden çok eylemde bulunduğu anlaşılmaktadır” dedi. Savcı ceza istemini de şöyle dile getirdi: “her ne kadar sanık hakkında tehdit ve hakaret suçlarından kamu davası açılmışsa da eylemleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde mağdura yönelik insan onuruna yakışmayan acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açan sistematik süreklilik arz eden fiilleri gerçekleştirdiği, eylemin bir bütün halinde eziyet suçu kapsamında kaldığı, çocuğa karşı işlediği göz önünde bulundurularak sanığın eylemine uyan TCK96/2-a ve 53 maddesi uyarınca alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesi…”

BEŞ YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme de sanık Fatma Y.’yi ‘çocuğa karşı eziyet’ suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim sanığın daha önce mahkumiyetinin bulunması, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak sanığın etkin pişmanlık gösterip yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından ‘iyi hal’ indirimi yapmadı.

B.Y.’nin avukatı Mustafa Avşar’ın sanığın en üst sınırdan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz edip dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdığı öğrenildi. B.Y.’nin babası ile Fatma Y.’nin boşanma aşamasında olduğu, bu davanın da sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum